27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Şiiri sevmek

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı nedeniyle “7 Ocak kurtuluş ve Kahramanlık”konulu şiir okuma yarışması düzenlendi.

Osmaniye belediyesi yarışma ile ilgili ayrıntıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdi. Milli Eğitim Müdürlüğü ise Okul müdürlüklerine bir üst yazı ile durumu bildirdi.

Öğrencilerin bu yarışmaya katılmaları, şiir okuma yeteneklerini değerlendirmeleri, neticede de başarı olmaları halinde ödüllendirilmeleri amaçlanıyordu.

Yarışmanın günü geldiğinde Osmaniye adına, okullarımız adına, öğretmenlerimiz adına üzüldük.

Osmaniye’de o kadar okul arasından sadece 9 okul mu duyarlılık gösteriyordu? Okullarımızda Müdürlerimiz şiirle uğraşmıyor veya sevmiyorlar mıydı? Öğretmenlerimiz de aynı şekilde neden duyarsız kalınmıştı.

Osmaniye’nin Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Şiir okuma yarışması’na duyarlılık gösteren; Güneysu İlköğretim okulu, Ş. Binbaşı Adil karagöz Anadolu lisesi, Atatürk İlköğretim Okulu, Dervişpaşa Anadolu Lisesi, Anadolu sağlık Meslek Lisesi, 75. Yıl İlköğretim okulu, Cebelibereket İlköğretim okulu, Cumhuriyet İlköğretim okulu ve Issızca köyü ilköğretim okulu müdür ve öğretmenlerini şiir tadında kutluyorum.
Çocuklarımız şiirlerini yorumlarken içten ve samimi olarak okuyorlardı.

Mikrofonda rahat, vurgulama, beden hareketleri yine harikaydı. Her öğrenci kendince birbirinden güzel yorumlarken şiirlerini, jüri üyeleri değerlendirirken iyice düşünüyordu. Aynı masada 4 jüri üyesi birbirinden etkilenmeden ve puanlarını göstermeden derecelendirme yapıyorlardı.
Şiirler okunda, toplam puanlar alınmaya başlandı ve sonuçlar açıklanırken öğrenciler nefeslerini tutuyorlardı. Öğrencilerle birlikte öğretmenleri de aynı heyecan içindeydi.

İlköğretim ve Orta Öğretim olarak iki kategoride değerlendirilen yarışmada nihayet ilk üç derece belirlendi. Bir öğrencinin ilk üç dereceye girememesi karşısında gözlerinden akan yaşlar, şiiri ne kadar çok sevdiğini gösteriyordu.

Öğrencilerin hediyelerinin verilmesinin ardından Belediye Başkanı Kadir Kara’nın konuşması çocukların yüreklerini rahatlattırdı. Başkan Kara, “Buradaki yarışmada birinci yoktur, tüm öğrencilerimizi birinci olarak görüyoruz.

Her öğrencimiz güzel okumuştur. Herkesi kutluyorum”diyordu.
Gerçekten de öyleydi, her öğrenci duygulu, rahat ve severek okudukları şiirlerinin derecelendirilmesinde ödüllerini alıyorlardı. Belediye de zaten tüm katılımcıları ödüllendirmesi ile, ilk üç derece arasında önemli bir ayrım olmamış oluyordu.

Benim tek üzüntüm ise, Osmaniye’deki okullarımızın katılım açısından yeterli sayıda olmamasıydı. Bundan sonraki yıllarda okullarımızın sayılarının daha fazla olmasını ümit ediyorum. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar