29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Şiir ve Ekmek…

Bir kentin tanınabilmesi için en önemli unsurlar arasında; kültürel ve sanatsal çalışmalar ile spor alanındaki yapılan etkinlikler gelir. 

Osmaniye’nin il olması ile birlikte tanıtılması amacı ile başlattığımız “Ekmek ödüllü şiir yarışması” etkinliklerinin bu yıl 22.’sini gerçekleştiriyoruz.

Bu yarışmayı her yıl  Nisan ayının son haftası içerisinde aralıksız olarak, tarihlerinde değişiklik yapmadan 22.kez gerçekleştirmenin halkı gururunu yaşamaktayız. Bu yarışmanın gerçekleştirme yılı  aynı zamanda Osmaniye’nin 22 yıllık bir il olduğunu da göstermektedir.

Ocak ayının ilk haftasından başlamak üzere yurt içi ve yurt dışından gelen şiirler, Nisan ayının ortasında belirlenen bir tarihte katılımın sona ermesi ile kayıt altına alınmaya başlanıyor.

Ardından şiirlerin isimleri ve rumuzları ile birlikte hazırlanan puan cetveli üzerinde 5 ayrı seçici kurul tarafından bireysel olarak değerlendirilme yapıldıktan sonra sonuçlara ulaşılıyor.

Bu yıl 22.’nci kez yapılan “Ekmek ödüllü şiir yarışmasına katılımlar sona erdi.

Elden veya posta ve kargo ile elimize ulaşan şiirlerin sayım ve kayıt işlemlerini tamamladık. 

Yarışmaya biri Almanya olmak üzere yurt içinden 41 ilden katılımlar gerçekleşti. Yine bu yarışmamıza 167 kişi, 348 şiiri ile katılım gösterdiğini vurgularken, duyarlılık gösteren şiir dostlarına buradan teşekkürlerimi sunmak istiyorum. 

Yarışmaya katılımlar arasında yurdumuzun dört bir köşesinden gelen zarflardaki katılımcıların 26 Nisan ödüllerin dağıtılması günündeki sonuçları öğrenmek için Osmaniye ilinden gelecek haberi beklediklerini gözlemliyorum.

Sabahın erken saatlerinden, gece geç saatleri kadar yarışmaya katılabilmek için veya katılmışlarsa şiirlerinin elimize ulaşıp ulaştığını öğrenmek için telefon açıp, bu yarışma ile ilgili duygularını belirten şiir dostlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz.

Türkiye’de bir ilk olarak, tüm katılımcılara en az 5 ayrı ödül veren bir şiir yarışmasının Osmaniye’de gerçekleştirilmesi farklı bir duygu olduğu kadar, kentimizin kültür ve sanatsal alanda tanıtılmasına katkıda bulunmaktayız.

Bazı şiir yarışmalarında “katılım payı” olmasına karşın, bizde böylesi bir olay yaşanmamaktadır.

Bir diğer özelliğimiz ise, Osmaniye’nin tanıtılması ve gelişmesine katkıda bulunmuş ve şu anda hayatta olmayanların isimlerini yaşatmak amacı ile anılarına ödüller veriyoruz.

İlk üç derecenin dışında 13 kişi adına da verdiğimiz plaket ödülleri yurdumuzun değişik illerinden katılıp derece alan şairlerimizin evlerindeki vitrinlerde yerini alıyor.

Osmaniye’miz adına, bu yarışmayı ilk yılından başlamak üzere 22 yıldır Genel Koordinatör olarak gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşarken, bu etkinliklerin benimle sınırlı olmayıp, Dönem içerisindeki Belediye Başkanlarımız, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, meslektaşlarım ve Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) yönetimi ile üyelerinin de önemli destek ve katkılarının olduğunu, onlara da ayrı ayrı teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Kendim başta olmak üzere 167 katılımcı ile sonuçları aynı heyecanla beklediğimi de ayrıca sizlerle paylaşmak istiyorum. Saygılarımla….
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar