20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Şiir gibi yaşamak…

Başlığı okur okumaz burun kıvıranlarınızın olduğunu sezinliyorum. Kalem ve kitaptan uzak olanlar doğal olarak kendilerini “kurşunun kollarında” ağırlarmış.

Kitabın ve kalemin sevilmediği toplumlarda kurşun vardır, kan vardır, adaletsizlik yaşanır, hukuksuzluk yaşanır, kavga ve akla gelmeyecek canlıların ölümleri olayları yaşanır.
 
Bizler şiire gönül verenler, haksızlıklar karşısında yazıp, yazdıklarını kitaplaştırıp ölümsüzleştiren ve gelecek kuşaklara bir tarihsel anı olarak bırakanlar, yani Şiir gibi yaşayanlara binlerce selam olsun!

Günlük olarak bu sütunlarda sizlerle birlikte oluyorum, gündeme özgü olayları yorumlamaya çalışıyorum ama, gündem öylesine ani değişimler gösteriyor ki, aldığım notları sütunlarıma yerleştirmek için aynı günkü gazetemizde birden fazla köşe yazısı yazmam gerektiğini düşünüyorum.

Osmaniye’miz adına bir takım kültür ve sanatsal etkinlikler yapıyoruz ve yapmaya çalışıyoruz. Bu etkinlikler anlamında öyle olumsuz olaylar karşımıza çıkıyor ki, hatta ayağımıza çelme takmak isteyenlerin bile hangi hesaplar peşinde olduklarını anlamakta zorlanıyoruz. 

Bu kentin evladı olarak, Dedemin dedesinden bu yana Osmaniye doğumlu biri olmanın sevdası ile sağlıklı ve güzellikler isteklerimi bu sütunlarda yıllardır dile getirdim ve getirmeye de ömrüm yettiğince devam edeceğim.

Kimseye kırgın olmayacağım, çünkü bizleri kıranların amaçlarını öğrenmeye çalışıyorum. Bizler doğru bildiğimiz yolda kültür ve sanatsal hizmetleri aramızda 5-10’ar lira para toplayarak gerçekleştirme dayanışma ortamını sağlamış bulunmaktayız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın! 

Haftanın Perşembe günleri TRT Türkü FM kanalında saat: 10.30’da başlayan ve yapımcılığını Mert Şahin’in yürüttüğü programda; Osmaniye’mizde yapılan çekimlerle; Tahir Erdoğdu ve Mahmut Eynallı’nın söyleşileri ve türküleri yayınlandı. 

Mahmut Eynallı’nın programı tam da “4. ASO etkinlikleri”nin ikinci günü, yani önceki gün TRT Türkü FM’de dinleyicileri ile buluşmuştu. Öğleden sonrasında ise Mahmut Eynallı, Kent Müzesi önündeki etkinliğimizde daha coşkulu şekilde bağlamasına asıldı ve türkülerini söylerken, Tahir Erdoğdu arkadaşımız da yine aynı ortamda şiir dolu yüreğiyle izliyordu.

Duygulandığım, duygularına yenik düşüp ağlattığım ve birlikte ağladığımız bir olay yaşadık “4. ASO etkinlikleri buluşması” programında. Olayı anlattığımda sizlerin hangi duygular içerisinde olacağını ve bizim memleket ve insana değerimizi sanırım kendinizce yorumlarsınız!

Ekmek ödüllü şiir yarışmasının bu yıl 22.’ncisi gerçekleştirdik. Bu yarışmamızın 2.’ncisine katılıp, Birincilik ödülüne uygun şiir bulunamadığı için 2.’nci olan ve o gün 16 Yaşındaki Cemile Daşgın, beni telefonla arayıp, 21 yıl önceki yarışmadaki şiirinin yazılı olduğu defteri kaybettiğini, bende bulunup bulunmadığını soruyordu.

Her yılki yarışma sonuçlarını düzenli sakladığım için, Daşgın’ın 21 yıl önceki yarışmada dereceye giren şiirini bulup kendisine armağan ettim. Cemile Daşkın ile yanındaki küçük oğluna şiirini ve ASO etkinlik Teşekkür belgesini sunarken, her ikimizde duygulu anlar yaşadık. 

Osmaniye’de 21 yıllık bir etkinlik belgesini iki günde bulup, sahibine verebilen bir başka  kurum veya STK olabilir mi!?

Olayın o tarafı bizlerin sorunu değil ama, OŞYAD olarak farklılığımızı anlamayanların anlayabilmeleri ve gözlerindeki “kararmış gözlükleri” çıkarmalarını umut ediyoruz. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar