28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3208
EURO35.1084
ALTIN2300.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Şiir-Emek-Ekmek…

Osmaniye’nin tanıtımına katkıda bulunmak amacı ile 21 yıldır “Ekmek ödüllü şiir yarışması” düzenliyoruz.

Şiire verilen emeğin ekmeğe dönüşmesi anlamı ile yola çıkılarak, aralıksız olarak 21 yıldır gerçekleştirilen bu etkinliğin tarihini anımsadığımızda, Osmaniye’nin il olmasının da 21. yılını çağrıştırmaktadır.

Şiirin karın doyurmadığını söyleyenlere inat, şair ve yazarların ekonomik anlamda zor yaşantıları ve kalemlerini konuşturanların yoksulluk içerisinde hayata veda edişlerini düşündüğümüzde şiirin emeğini ekmeğe dönüştürmekteyiz.

Dün bir yarışmacımız derneğimize uğradı. Sohbet ettik, duygu dolu bir etkinlik olduğunu söylüyordu.

Şiir yarışmasına ilk kez katıldığını belirten yarışmacımız; yıllardır şiir yazdığını, kitap çıkaramadığını ancak, bu güne kadar yazdıklarının ilk kez katıldığı yarışma sonucunda ekmek olarak kendisine en büyük ödül olduğunu anlatıyordu.

Şiir yazıp aldığı ekmeği akşam sofrasında eşi ve çocukları ile birlikte dört parçaya bölen yarışmacımız; “Bakın çocuklarım! Yazmış olduğum şiirin ekmeğini yiyoruz, vermiş olduğum emeğin ürünü bu!”diye konuşmasının ardından hep birlikte yediklerini anlattı.

Yarışmada verilen kalemi kendisi kullanmak üzere cebine koyarken, karanfili eşine, kitabı bir çocuğuna, anahtarlığı bir diğer çocuğuna verirken, katılım belgesini de duvara astığını anlattı.

Ekmek ödüllü şiir yarışmasında 21 yılı gerilerde bıraktık. Dört ay öncesinde bastırılan davetiye ve afişlerdeki tören alanı Kıbrıs Şahidi Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisiydi.

Parkta düzenleme çalışmaları nedeniyle bu yıl Belediye Kent Müzesi bahçesinde program yapılmak istendi. Ancak programın başlamasına dakikalar kala başlayan yağmur nedeniyle Müze’nin ikinci katındaki ‘Şor odası’nda program devam etti.

Ne tesadüf ki, Ekmek ödüllü Şiir yarışmasının ilk programı da burada gerçekleşmişti. Bugün Müze olan binanın ikinci katında düğün salonu, ile birlikte normal bir salon bulunmaktaydı.

İlk yarışmanın ödül töreninin yapıldığı yerde 21 yıl sonra yeniden şiirler okunuyor, ekmek, kalem, kitap, katılım belgeleri dağıtılıyordu.

Hani derler ya; “tarih tekerrürden ibarettir”diye. Öyle oldu işte. 21. ekmek ödüllü şiir yarışmasının ödül dağıtım töreni, 1. ekmek ödüllü şiir yarışmasının yapıldığı yerde gerçekleşti.

Nisan ayı Osmaniye için önem taşıyor. Nisan ayı içerisinde değişik isimdeki sivil toplum kuruluşları tarafından çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleşti. Diğer aylara göre Nisan ayı Osmaniye’de “Kültür ve sanat etkinlikleri” ayı olarak bizleri mutlu ediyor.

Osmaniye’mizdeki tüm STK’ların öncelikli görevlerinden birinin de kentin tanıtımına katkıda bulunmaları olmalıdır.

Bu amaçla diğer sivil toplum kuruluşlarımızın da ellerinden geldiğince etkinlikler yaparak kentimizin tanıtımında önemli imzalar atacakları ümit ediyoruz. Her STK bu kentin tanıtımı için elini taşın altına koymalıdır. 

Kendi ekonomik çıkarları için veya bir takım gruplaşmalara ekonomik çıkar sağlama adına yapılan bazı onlarca etkinlik bu kentin tanıtımı noktasında yarar sağlamayacağını düşünüyorum.

Kültür ve sanat adına destek verenlere ve etkinlik yapanlara başarılar diliyor, teşekkür ediyorum. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar