25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5628
EURO35.0408
ALTIN2425.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sıcaklara dikkat!

Son birkaç gündür bölgemizdeki yoğun hava sıcakları konusunda insanların dikkat etmesini önemsiyorum.


Osmaniye’de bu güne değin görünmeyen hava sıcaklığı yaşıyoruz. İnsanlar bunalıma giriyor. Hafta sonu yayla ve denize akın eden insanlarımız serinlemeye çalışıyor. Böylesine yoğun sıcaklar karşısında Osmaniye’de yetkililerin insanları uyarıcı açıklamalarda bulunmamaları bizleri üzüyor.


Özellikle Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, uzmanlar, doktorlar insanları sıcaklardan korunmaları için yapmaları gerekenler, yiyecekleri gıdalar konusunda uyarıda bulunmalarının gerektiğine inanıyorum.


İl Sağlık Müdürlüğü’nün zaman zaman çeşitli konularda basın açıklamalarını alıyoruz. Son birkaç gündür aşırı sıcaklarla ilgili olarak insanların önlem almaları için basın yoluyla bir açıklamanın düşünülmemesini üzücü buluyorum.


İnsanlar aşırı sıcaklardan bunalmasının ardından bu yıl yaylalık alanlara daha yoğun göç yapacaklar gibi görünüyor. Yaylalık alanlarla ilgili Hükümetin uygulamaya koyacağı yasanın da kabul edilmesinin ardından insanlar bu yıl daha rahat şekilde göç gerçekleştireceklerdir.


Osmaniye’nin Zorkun, Olukbaşı ve diğer yaylalarında bu yıl aşırı kar yağışı nedeniyle evler hasar görmüş durumda. İnsanlar hasar görev evlerini tamir etmek için çalışma içindeler. Bunu fırsat bilen ustalar ile malzeme satıcılarının yüksek fiyat istemelerinden vatandaş şikayetçi.


Bu arada Haçbel yaylasında iki gencin mayına basarak yaralanması da ayrı bir üzüntü yaşattı bizlere.


Haçbel yaylası’nın geçiş noktalarından biri olduğu yıllardır tahmin ediliyor veya biliniyor. Bu yöreye dikkat edilmesi ve geçmiş yıllarda da bu yörede bir takım olayların olduğu biliniyor.


Piknik için giden iki gencin talihsiz şekilde yaralanmalarına üzülürken, bu arada pikniğe giden insanlarımızın seçtikleri alanları iyi seçebilmeleri ve dikkatli olmaları gerekiyor.


Yıllardır dikkatimi çeken olaylardan biri de, Zorku’a göçlerin başlayacağı Haziran ayının ilk haftalarında böylesi olayların yaşanması. Son yıllarda ise Zorkun Çocuk Şenlikleri tarihlerinin belirlendiği günlerde yine böylesi talihsiz olayların yaşanması önem taşıyor.


Halka yönelik eylemlerle dikkat çekmeye ve varlığını göstermeye çalışan terör örgütünün Amanos dağlarındaki eylemleri konusunda değişik yorumlar yapılsa da, ormanlık alanın sık ve koruluk olması, belli geçiş noktalarında olayların oluşması konusunda da sanırım gereken önleyici projeler üretiliyor olmalı.


Yine yayla mevsimi, yine terörün bilinen yüzü Haçbel yaylası yakınlarında üzdü bizleri. Önümüzdeki günlere yönelik bir gözdağı gibi düşünülmeli, insanlarımızın özellikle ulaşım konusunda dikkatli olmaları konusunda da özen göstermeleri gerektiği konusu ortaya çıkıyor.


Yaralanan iki gencimize geçmiş olsun diyor, halkı karşısına alan hangi eylemi olursa olsun, günün birinde geri tepebileceğini, halkın tepki gördüğü her eylemin başarısız olabileceğini de anımsatmak isterim. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar