20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sıcak çok sıcak…

Yaz mevsimi iyiden iyiye geldi diyebiliriz. Sıcak, çok sıcak  havaları yaşıyoruz. Nem oranının bölgemizde yüksek olması nedeniyle  canlılar bunalmaya başladılar.


İnsanların özellikle öğle saatlerinde güneş altında fazla dolaşmamaları uzmanlarca açıklanıyor.


Sıcak, çok sıcak günleri yaşıyoruz. Tatilin de başlaması ile birlikte yayla ve denizlere göçler başladı. Geçtiğimiz günlerde Zorkun yaylasında bir arkadaşım kiralık ev ararken, üç ay gibi bir süre için 2 bin liradan sözaçıldığını söyleyince şaşkınlık yaşadım.


Kent menkezindeki kiralık evlerin aylık 300 liradan başladığına şaşırırken, Zorkun yaylasında 2 bin lira olmasına da şaşmamak gerekiyor.


Geçtiğimiz günlerde Mitisin yaylasında satılık, bahçeli bir evin fiyatının 400 bin lira olduğunu okumuştum. Aynı ilanın yanında ise Osmaniye’nin bir mahallesindeki evin 60 bin liradan satılığa çıkarıldığını okudum.


Mitisin yaylasında yılın üç ayı için 400 bin liraya ev alan çıkacak mı diye bir başka arkadaşımla konuşurken, sözkonusu yaylada o fiyatlardan bahçeli evlerin satın alındığını da öğrendim.


Sıcak, çok sıcak. Havalar iyiden iyiye ısınmaya başladı. Hafta sonları özellikle Karaçay dere yatağı olmak üzere mesire ve piknik yerleri dolup taşıyor. Karaçay piknik alanı yol boyu araçlarla dolup taşarken, trafiğin yoğunluğundan araçları park edecek yer bulunamadığına da tanık oldum.


Her yaz mevsiminde sık sık anımsattığım gibi, bugün ve yarın, hatta yaşadığınız her gün için geçerli olmak üzere piknik alanlarımız ile mesire yerlerimizin temiz tutulması için özen gösterilmesini, doğanın ve tüm canlıların sağlığı açısından insanlarımızdan rica ediyorum.


Nasıl bulmak istiyorsanız, öyle bırakmalısınız tümcesini unutmadan, Aslan yattığı yerden belli olur deyimini anımsayarak, temizliğin imandan geldiğini de akıllarınızdan çıkarmayarak piknik sonrası mutlaka oturup kalktığınız yerleri temizleyiniz.


Kalktığınız yeri temizlemek, kebap yapmak için harcadığınız zaman kadar olmayacaktır. Oturduğunuz alanı temizlemek için saatinize bakın ve dakika tutun. En fazla 5 içerisinde  kalktığınız yeri temizleyeceksiniz. Saatlerce oturup, kirlettiğiniz yerin sizden sonra gelecek insanlara temiz bırakmak için 5 dakikanızı ayıramıyorsanız yaptığınız pikniğin de amacının ne olduğunu bilemeyecek kadar kendinizde olmadığınızı düşünürüm.


Bugün ve yarın, gelecek her gün için geçerli olmak üzere çevremizi temiz tutmak, piknik alanlarımızı temiz bırakmak ve sağlıklı piknik yapabilme uğruna sizleri duyarlı olmaya davet ediyorum.


Sıcak, çok sıcak. Havalar ısındı, yayla ve denizlere göçler başladı. Çocuklarımız akar sularda serinlemek için can atıyorlar.


Çocuklarımızın ve gençlerimizin de akarsu ve denizlerde can kayıpları ve üzücü olayları yaşatmamaları için özenli hareket etmelerini istiyorum. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar