19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6015
EURO34.8526
ALTIN2496.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sevmek ve sevilmek!

Bugün aylardan Şubat, günlerden Perşembe ve takvim yaprağındaki 14.’ncü gündeyiz.

Kapitalizmin ortaya çıkardığı ve tüketime yönelik güne özel adlandırdığı “Sevgililer günü” olarak bugün karşı cinslerin mutlu olabilmeleri için çeşitli hediyeler alınacak, karşılıklı olarak sunulacaktır.

Allah aşkına, sevmenin, sevginin özel bir günü olabilir mi!? Seven insana özel bir günü yaşadığı anıları sorulabilir, o da yaşadıklarını anlatabilir. Ancak insanların sadece 14 şubat gibi bir tarihte özel hediyeleri sevdiği kişiye alıp hediye etmesine anlam veremiyorum.

Yılın 365 gününün birinde sevdiğinize hediye alıp verdiğinizde bu güzellik kabul edilmiyor mu? Ya da 14 şubat günü sadece sermayenin ortaya çıkardığı “masraf günü” olduğu için önemli mi sayılıyor!?

Sevmek veya sevilmenin günü olmaz, ancak anıları olur ve sevenler o anılarını unutmamak için yaşatırlar.

Bu günlerde televizyon kanallarındaki reklamları izlerken, özellikle “tektaş yüzük” fiyatlarındaki indirimler dikkatimi çekiyor.

Ekrandaki yakışıklı delikanlı veya güzel bir kadın çıkıyor ve sevgililer gününe özel indirimlerden sözediyor. Tektaş yüzük fiyatlarında indirimlerin rakamlarına baktığımda, 3’te iki oranında bir indirim yapılması dikkatimi çekiyor.

Düşünün bir kez, şu anda 300 Tl’ye aldığınız bir ürün, özel gün nedeniyle 100 Tl’ye indirilmiş ise ve böylesi bir reklamı gördüğünüzde neler geçer aklınızdan!?

Bu ürünü satan esnaf indirim yaptığı halde 100 Tl’den de kar yapıyorsa, demek ki 300 Tl’ye satarken yüzde üçyüz oranında kar yapıyor anlamına gelir.

Böylesi bir reklamı incelemeye almak, sorgulamak ve netice olarak vatandaşın soyulmasına önlem olarak gereken yasal işlemin yapılıp yapılamayacağını merak ediyorum!

Bugün 14 şubat ve sevgililer günü ya, sevdiğim kadına tektaş yüzük alıp hediye ettim diyelim!

Günün birinde ihtiyacı olduğu için bu tektaş yüzüğün satılması halinde fiyatının ne kadar ettiğini düşünebiliyor musunuz!?

Seven kişinin, sevdiğine verdiği hediyenin gününün 14 şubat olması değil, yüreğinden geldiği gibi bir hediyeyi vermesi önemlidir. Böylesi hediyenin tarihi, günü takvimi olmamalıdır!

Bunları sizlerle paylaşırken, mesleğim gereği insanlarla oturup sohbet ediyor ve onları dinlediğim için yaşantılarından kesitleri aklımın bir ucunda tutmaya çalışıyorum.

İsmini vermeyeceğim, ama bir kamu kurumunda üst düzey yöneticiydi arkadaşım. Mutlu olabilme uğruna para harcamaya ve hediyeler almaya önem vermiyor, yaşamın güzelliklerinin arayışı için uğraş veriyordu.

Sevdi, ama kendini sevdirebilme uğruna özel günlerde değişik hediyeler alarak sevdiğini mutlu etmek istedi.

Ekonomik anlamda sıkıntılarını öğrendiğinde gerekenleri yaptı.

Telefon ve internet faturalarını ödedi, eğlenceli yerlerde oturup sohbet ederken masraftan kaçınmadı.

Çiçekler, alyanslar, 4 bin liralık akıllı cep telefonları, deniz kıyısındaki en lüks lokantalarda sadece yemek ziyafeti ile tamamlanan görüşmeler…

Gün oldu, bu arkadaşım sevdiğine verdiği emekler ve hediyelerin hayalleri ile kalırken, o kadın bir başkası ile yeni bir güne başlayarak yaşamını sürdürebiliyor! Sevgileriniz bir gün de değil; bir yıl, hatta bir ömür boyu sürsün!.. Sevgi ile kalın…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar