29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Seviyeli siyaset

Yerel seçim hazırlıkları tamamlandı, çalışmalar her geçen gün yoğunlaşmaya başladı.


Havaların da güneşli ve sıcak geçmesi nedeniyle adaylarımız rahat şekilde ziyaretlerini sürdürüyorlar. Seçim araçları giydirildi, anonslar yapılıyor ve halkı anımsama günü olarak tanımladığımız günler her geçen gün geri sayımla birlikte yaşanıyor.


Tüm bu güzellikler, selamlaşmalar, el sıkıp yanak öpmeler, hal- hatır sormalar 30 Mart akşamında havası inmiş balon gibi yine eski günlere geri dönecek gibi geliyor bana.


Verilen sözler unutulacak, özellikle de iş sözü verilen gençler boyunlarını büyük bir yeni seçimin tarihini iple çakacaklar.


Yalanlarla ve verilen sözlerle bir seçim süreci yaşanacaksa hiç yaşanmasın daha iyi! İnsanların umutlarını Kafdağı’nın arkasında aratacaksanız hiç söz vermeyin daha doğru olan bir davranış içinde olursunuz.


Osmaniye’de hoşuma giden bir nokta, anons araçlarının vatandaşımızı gereğinden fazla rahatsız etmemesidir. Seçim öncesinde anons araçlarının vatandaşı rahatsız etmesini doğal görebilirsiniz, ancak Osmaniye’mizde diğer il ve ilçelere göre seviyeli bir çalışma gözlemliyorum.


Örneğin komşu ilçemiz Ceyhan’da seçim çalışmaları o kadar gürültülü geçiyor ki, insanlar bu gürültüden gereğinden fazla rahatsızlık duyuyorlar. Adayların sloganlarında da yapmacık ve insanların düşünceleri karıştıran sözcükler duyuyorsunuz. Her partinin adayının bir den çok anons aracı bulunuyor, bir de bağımsız aday var Ceyhan ilçesinde. Bir caddede dururken, 10 dakika içerisinde 20 anons aracının yanınızdan geçtiğini, farklı sloganlarla halktan oy istediklerini veya adayı tanıttıklarını düşünün.


Halk böylesi olaylardan rahatsızlık duyuyor ve tepki de gösterebiliyor. Şehrin cadde ve sokakları bayraklarla, afişlerle kirletilmiş durumda. Seçim atmosferi her geçen an yükseliyor.


Osmaniye’mizde böylesi kirlilik henüz görülmüyor ve anons araçlarının sevileri için de parti ve adaylarına teşekkür ediyoruz. bu seviyenin yükselmemesi ve adaylar arasında kırıcı, karalayıcı ve belden aşağı sözcüklerin de ileriki süreçte kullanılmamasını ümit ediyoruz.


Seçim takviminde günler geriye doğru ilerlerken, bazı siyasilerin belden aşağı ve seviyesi düşündürücü sözleri gerçekten halk arasında tepki alıyor. Kimsenin özel yaşamı ve bedensel durumu siyasi malzeme olarak kullanılmaması ve siyaset yaparken çirkin sözcükler dillerden çıkmamalıdır.


Osmaniye olarak tüm adaylarımızdan seviyeli siyaset yapmalarını, rakiplerinin özel yaşamlarına, inançlarına ve görüşlerine veya partilerine dil uzatmak yerine, kendi projelerini, neleri yapabileceklerinin sözlerini kullanmalarını bekliyoruz.


Adayların özel yaşantılarına dil uzatanlar siyaset yapmış olmaz, sadece kendilerini aşağıya çekerler. Bu da halk arasında hoş karşılanmadığı gibi, kazanabilecekleri yerde kaybetmelerine neden olabilir.


Doğruluk veya dürüstlüğün ölçüsü olmalı, kendinizi doğru göstermek yerine, halk size doğru ve dürüst demeli. Bunu da siyaset yaparken yapacağınız konuşmalarla kendinizi ortaya koyarsınız. Kolaylıklar diliyorum, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar