29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Senin çarkına!...

Adam öfkeyle geldi işyerine, başladı oradaki 17-18 yaşlarındaki delikanlıya; “Senin çarkına tükürürüm lan!.. Sen ne yaptığını sanıyorsun da benim kızımın peşinden koşuyorsun!..”

Delikanlı bir şey anlamadı bu hakaret dolu ve tehditli sözlerden!

İşaret parmağını kaldırarak karşısındaki adama doğrultup; “Amca bak, beni dinler misin!.. Ne kızı, ne çarkıma tükürmek!.. ben bunlardan bir şey anlamadım! Sen neyin peşindesin!?”demeye çalıştı ama, öfkeli adam karşısındaki delikanlının yanına ulaşmış geniş ve uzun parmakları ile suratına tokatlar vurmaya başlamıştı.
Bir anda oradaki insanlar araya girdi, öfkeli adamın elinden delikanlıyı sıyırıp aldılar.

Adam öfkesini yenemiyor, küfürler ederken bile ağzından köpükler gömleğine doğru savruluyordu. “Öldüreceğim lan seni, sen bittin artık!..”diye bağırıp çağırıyordu.

Delikanlı ise karşısındaki babası yaşındaki adamın hiddetlenmesine ve küfürler etmesine bön bön bakıyor, bir anlam veremiyordu.

Çevredeki esnaf toplandı, kollarına girip bir sandalyeye oturttular öfkeli adamı. Sorunu öğrenmeye çalışıyorlardı, ama adamın ağzından çıkan sadece; “Öldüreceğim seni lan!.. Sen kim oluyorsun da kızımın peşinde koşuyorsun, kaç paralık adamın oğlusun!?”diye konuşuyordu.

Çevre esnafı hiddetli adamın sarhoş olduğunu sanarak oturttukları sandalyedeki halinde kolonya getiriyor suratına sürmeye çalışıyordu.

Bir ara, oturduğu sandalyeden yekinen adam, “Benim suratıma kolonya sürmeyin!  Kolonya alkollüdür, günaha gireceksiniz, ben yeni çıktım camiden namaz kılmaktan!..”diye konuştu.

Esnaf suskunluk içerisindeydi, camiden ve namazdan yeni çıktığını söyleyen 60’lı yaşların üzerindeki birinin bir delikanlıya, yani oğlu yaşındaki insana söyledikleri sözlerin gerekçelerini araştırmaya başladılar.

Çevredeki esnaf hiddetli adamı susturmaya çalışırken, bu kez delikanlı boş durmuyordu. “Ne  kızı yahu!.. Seni de kızını da tanımıyorum! Üstelik benim kızlarla, kadınlarla uğraşacak halim mi var! Babam evde hasta, annem evlere temizliğe gidiyor, ben ise okulumu terk edeli üç ay oldu burada bir kebapçıda müşterilere dürüm servisi yaparak evimize ekmek götürmeye çalışıyorum!..”diye bağırıyordu.

Araya girenlerin sayesinde yaşlı adamla delikanlıyı karşılıklı olarak oturtup konuşturmaya çalıştılar.  Karşılıklı konuşmalardan anlaşıldı ki, yaşlı adamı doldurmuşlar, kızına asılan kişi farklı, ama kavga etmek için geldiği kişi farklı olduğunu anladı.

Adam gerçeği öğrendi ama, hiddeti dinmemiş olacak ki, cep telefonuna sarıldı, numarayı çevirdikten sonra; “ Yine mi attın Çaycı Recep! Allah aşkına beni katil edecektin, bu çocuğunu hiçbir suçu yokmuş, üstelik senin dediğin kişi bu da değil! Lan oğlum, senin yüzünden ailemi kaybedeceğim, yani katil olacağım! Aklını başına al oğlum, bu insanları birbirine düşürücü hareketlerden çekinmelisin! Bana getirdiğin çayların her bardağını; hem getirirken, hem de boşlarını alırken deftere yazarak bir otomobil satın aldın, ama kızıma göz dikenlerle ilgili yanlış adres verirsen, bu defa verdiğin adresin değil; senin çarkına tükürürüm bilesin!”

Çaycı Recep’i de bu arada rahmetle anarken, olayla ilgili başka çayçı’larında ders alacakları ümidi ile, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar