29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Seçilmişler-Atanmışlar!..

Bir kentte atanmışların belli görev süreleri sonunda bir başka yere atanmaları dönemin iktidar veya Hükümetlerinin aldıkları kararlarla değişebilir.

Yerel anlamda seçimle göreve gelen Belediye Başkanları ise, kendilerine tanınan görev süresince, herhangi bir soruşturma açılmadığı sürece hizmetlerini sürdürürler.

Yerel yönetimlerin öncelikli görevleri arasında, Seçilmiş olmalarından dolayı halkın istekleri ve önerilerine göre yerleşim birimlerini yönetme anlayışı gelir.

Osmaniye’de sivil toplum kuruluşu (OŞYAD) olarak Osmaniye Belediyesi’ne Ramazan etkinlikleri süresince “Kitap Fuarı” açması önerisinde bulunduk. Bu haberimize halkımızdan olumlu tepkiler aldık.

Osmaniye Belediye Başkanımız Kadir Kara’nın sıkça il veya yurt dışı ziyaretleri nedeniyle yerine bıraktığı vekillerinin de olaya bakış açılarını bir türlü öğrenemedik.

Ramazan ayında Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik yapılmayacağını öğrendik. Burada “Kitap Fuarı” açılması önerisi haberimize Belediye yetkililerinden yanıt alamadık, ancak olayla ilgili Valimiz Kerem Al’ın duyarlı davranışı bizleri sevindirdi.
 
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, yerinizde bulunamayabilirsiniz, il veya yurt dışına da gidebilirsiniz! Allah aşkına yerinize vekalet bıraktığınız vekilleri sadece o koltukta oturmak için mi görevlendiriyorsunuz?

Çevre il veya ilçelerimizde “Kitap veya ayakkabı Fuarları” yapılıyor. Kültür ve sanatsal anlamda komşu il veya ilçeler tanıtımlarını yapmaya çalışırken, Osmaniye’nin yerel yönetiminin kentimizin tanıtımı için neler yaptığını merak ediyoruz?

Osmaniye’de “kitap fuarı istiyoruz!” haberi ile ilgili olarak Belediye Başkanı, yoksa vekili, o da yoksa Başkan yardımcıları, onlarda yoksa Basın Müdürlüğünün arayarak olayla ilgili bilgilerimizi almasını beklerdik.

Onların gazete okumadıkları bir kez daha ortaya çıkmış olmalı ki, Yerel yönetimin yapmasını gereken olayla ilgili Valilik Özel Kalem Müdürlüğü’nce arandığımızda yerel yönetimimiz adına üzüldüm.

Valilik makamında görevli Özel Kalem Müdürü Zafer Yıldız, Osmaniye’de ‘kitap fuarı’ açılması noktasında Valimizin destek verebileceğini ve Valilik makamı olarak gereken katkılarda bulunulması için ilgili kamu kurumlarla iletişim sağlanması için gereken çalışmaların yapılabileceği  yönünde görüşlerini bildiriyordu.

Osmaniye Belediyesindeki yetkililer suskunluk içerisinde bulunurken, Valilik makamı kentimizde düzenlenmesi düşünüler “Kitap fuarı” için daha çok duyarlılık gösteriyordu.

Osmaniye Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü böylesi durumlarda ne iş yapar diye merak ediyoruz?

Arandıklarında telefonlarına ulaşılamayan ve açmadıklarında da geri dönüş yapmayan yerel yöneticilerimizin neyi amaçladıklarını merak ediyoruz!

Allah aşkına; bu kenti yönetmeye gelirken verdiğiniz sözlere göre hareketlerinizi kontrol altına alınız! Günü kurtarma adına yaşayan veya Belediye’de görev yapan kim olursa olsun, telefonla arandığında, makamı veya özel cep telefonunda uygun olmadığı zamanlarda geri dönüş yapmaması, bu kentin geleceğinin sağlıklı gelişmesine birer engel oluşturacağını bilmesini anımsatmak isteriz.

NOT: gazetemizin dünkü sayısında, “Bu yapılanlar; Edepsizlik!..” başlıklı haberle ilgili olarak Valimiz Kerem Al, çirkin yazıların silinmesi ve diğer önlemlerin alınması için gerekli çalışmaların yapılacağını, belirterek anında olaya el konulması ile ilgili kurumları harekete geçirmesi kentimiz adına sevindirici bir haberdi. Valimizin aynı şekilde Karaçay vadisindeki Taş ocağı ile de gereken işlemlerin araştıracağını bildirmesi yine aynı duyarlılıkla sevindiriciydi. Bu kenti yönetirken olaylara duyarlılık gösterenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar