19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5912
EURO34.8307
ALTIN2498.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Savaşarak BARIŞ olur mu?

Türkiye’de yıllardır terör olaylarının sona ermesi, şehit cenazelerinin yaşanmamasını isterken, siyasilerimiz de özellikle seçimler yaklaşırken ‘Barış’ çağrıları ile halkımızdan oy isteyip durur.

Onlar ‘oy’ isterken, halkımızın anaları da ‘oyy!’diye ağlayıp durur.

Osmaniye’mizde  bir hafta içerisinde 3 ayrı şehit cenazesinin acısını yaşadık. Ateş düştüğü yeri yakar, ateşi uzaktan seyredenler o ateşin sıcaklığını sadece alevlerinden sezinleyebilir.

Gazete okuyorsanız eğer, TV izliyorsanız demeyeceğim; (Bazı tv kanalları ayrıntıları göstermiyor) cenaze törenlerinde anne-baba-eş ve çocukların tabutun başındaki görüntüleri okuyabiliyor musunuz?

“Oğlunuz şehit oldu” demekle Anne ve babaya ‘başsağlığı’ dilemek, eşini teselli etmeye çalışmak, çocuklarının saçlarını okşamakla bu iş olmuyor beyler!

Elek beldesinde toprağa verdiğimiz, Kadirli ilçesinde toprağa verdiğimiz ve Bahçe ilçemizdeki, soyadı ‘Ölmez’ olduğu halde teröre kurban verdiğimiz şehit askerlerimizi toprağa verirken, sadece cenaze törenlerine katılmak, taziyeler bildirmekle olay biter mi?

Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk’u kutluyorum, Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan’ı da. Resmi internet sitelerinde şehitlerle ilgili gerekli duygularını halkla paylaştılar.

Düziçi ilçemizdeki şehit ile ilgili Kaymakamlık veya Belediye’nin internet sitesinde bir şey görebildiniz mi?

Bahçe ilçemizin Kaymakamlık ve Belediye’nin de resmi internet sitesinde şehidimizle ilgili halkımızın acılarını paylaşabilen yazılara rastlamadık.

Bu olayı da geçelim. Terör olaylarında can kayıplarının başladığı günlere dönelim. Olayların ilk başladığı günlerde ülkemizde siyasilerin konuşmaları nasıl oluyordu, ne gibi görüşler ileri sürülüyordu? Hangi siyasi partinin sözcüleri ne gibi sözler kullanıyordu?

7 Haziran seçimleri sonrası halk ince ayar yaparak siyasi partilerin TBMM’de temsil edilmesi ve yeni Hükümeti kurabilmesi için gerekli noktayı koymuştu. Buradaki rakamlara göre de yeni Hükümetin kurulması yönünde çalışmalar yapılmasını halkımız gözlüyordu.

Ne oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan yasa gereği Hükümeti kurma görevini en fazla  sandalyeye sahip Davutoğlu’na verdi.

Davutoğlu, koalisyon ortaklığı için diğer siyasi partilerle görüşme turlarına başladı. Bir ara CHP ile anlaşma sağlanır gibi olsa da sonuç yine olumlu değildi. MHP ise Ana Muhalefette kalmayı her koşulda ileri sürüyor, Hükümet ortağı olmak yerine muhalefette kalmayı tercih ediyordu.

Son gelinen noktaya baktığımızda Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’si kendisine ortak bulamadığı için Hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’ye vermesi gündeme geliyor.

Milletvekili sayısında ikinci sırada bulunan CHP’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan Hükümeti kurma görevini verdiğinde yine değişin bir şey olmayacak. Ak Parti ile CHP anlaşma sağlayamadığına göre, MHP ortaklığa yanaşmadığına göre, CHP’nin tek şansı HDP ile görüşmelerden çıkacak sonuç merak ediliyor.

CHP ile HDP ortaklığı yeni hükümeti oluşturabilir mi veya güven oyu alabilir mi? Diye bu sorularda gündeme geliyor.

Sonuçları buradan okumaya çalıştığımızda her koşulda erken seçim olacağa benziyor.Hayırlısı diyelim, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar