08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2579
EURO34.7375
ALTIN2401.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Savaş’a doğru…

Son günlerde ülkemizde yaşananlardan kaygı duyulmaya başlandı. Neler oluyor, ne gibi planlar tezgahlanıyor?

Emperyalislerin oyununa geliyoruz, onların istedikleri gibi komşularımızla aramızı açmak, onların topraklarına bomba yağdırmak ve bir kavganın içerisinde yaşamaya başlamak kime ne kazandıracağını iyi hesap etmemiz gerekiyor.

Suriye sınırında yaşananlar, bazı illerimizde yaşanan üzücü olaylar, terör örgütlerinin eylemleri ve can kayıpları karşısında çok dikkatli hareket etmenin yanında siyasilerimizin de sözlerinin nereye varacağını düşünerek hareket etmesi sağlıklı sonuçlara götürecektir.

Son olaylar karşısında MHP Lideri Bahçeli’nin duruşu, sözleri ve gençliğini olayların içerisinden uzak tutması güzel bir davranış olarak dikkatleri çekiyor.

Bahçeli’nun bu tavrının devam etmesi hem partisine puan kazandıracağı gibi, hem de Ülkücü gençleri olaylardan uzak tutarak olası iç kargaşadan ülkeyi uzak tutmaya çalışacaktır.

Yeni Hükümetin kurulamamasını da fırsat bilen bir takım güçlerin senaryoları ülke içerisinde olduğu gibi komşularımıza da sıçrayacak içinden çıkılması zor olaylara doğru sürüklenmekteyiz.

Bu tür kargaşayı iyi okumak gerekiyor, olayların seyri, doğuşu ve emperyalist güçlerin olayların neresinde ve ne şekilde içinde olduğunu da iyi gözlemlemek gerekiyor.

Son olayların ardından gözaltılar, tutuklamalar, operasyonlar, askerin komşu topraklarına karşı harekatlarını bir araya getirdiğimizde halkımızın sağduyulu olabilmesi için siyasilerin de sözlerini ince bir ayardan geçirerek kollanmaları önem taşıyor.

Osmaniye dahil, çevre illerimizde Suriyeli konuklarımızın bazıları konaklama tesislerinde kalırken, bazılarının da mahallelerde özel konutlarda kaldığını düşündüğümüzde, bu insanların bazılarının amaçlarının neler olduğunu bilemeyebiliriz.

Yaşanan son olaylar karşısında iç kargaşa yaşanması halinde Suriye plakalı araçların içerisinde kimlerin bulunduğunu, neler yapabileceğini güvenlik güçleri bile kesin olarak sezinleyemeyebilir.

Terör eylemlerinin nerede ve ne şekilde yaşanacağı bu kargaşa içerisinde anlaşılamayabilir.

Önceki gün Cumhuriyet Meydanı’nda şüpheli poşet olayı ile yaşanan heyecanın ardından, poşette çöp çıkması olayının farklı gelişmelerin habercisi olabileceğini de düşünmek gerekiyor.

Suriye’ye yakın illerimizde yaşanan olayların oluş biçimlerini, yöntemlerini iyi okumanın geleceğimiz açısından önemini kavramak zorundayız.

Yeni Hükümetin oluşamaması ile erken seçim sürecinin başlamasını aklımıza getirdiğimizde, olayların farklı boyutlarda devam etmesi halkımızı, ülkemizi ve yönetimi zor durumda bırakabileceğinin iyi hesap edilmesi gerekiyor.

Şu anda yaşanan olayları sadece bir terör olayı olarak görmenin yanında, bazı unsurların da olayların içinde parmaklarının olabileceğini varsaymadığımız zaman, huzuru bulmak yerine, üzücü olayların lokal olarak yaşanmasına çözüm bulmakta zorlanabiliriz. Halkımızın olaylar karşısında dikkatli ve sağdulu olmasını, siyasilerimizin de sözlerine dikkat etmeleri ümidi ile, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar