25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5006
EURO34.9308
ALTIN2433.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sata(maya)caklar mı?

Osmaniye belediyesi’nin Kasım ayı Meclis görüşmelerinde bazı yerlerin satışa çıkarılması ve alınan karar kent gündeminde tartışılmaya başlandı.

Ak Parti Meclis gurubu satış kararına karşı gelerek red oyu kullanırken, MHP gurubunun oyları ile satış kararı alındı.

Ak parti İl Başkanı Av. Hamza Tor, Belediye’nin bütçe görüşmeleri ve satışına karar verilen yerlerle ilgili düzenlediği toplantıda bazı açıklamalarda bulundu.

Belediye Meclisi’nde MHP’li üyelerin oy çokluğu ile aldığı satış kararında, Atatürk Caddesi ile Dr. Ahmet Alkan caddesinin kesiştiği noktada bulunan eski Belediye hizmet binası var. Bu binanın  1985 yılında yapıldığını anımsadığımızda, aradan geçen yıllara göre tadilat görmesini de göz önüne alırsak satın alan kurum veya kişi yıkımını yaparak yeniden farklı bir bina yapmak zorunda kalacaktır.

Bu da demektir ki, eskiyen ve yıpranan binanın satılması olayında fazla bedel alınması zorlaşacaktır.

Bu binanın satılması yerine Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor’un bir önerisine bakıyoruz. Kent içi trafik yoğunluğunun göz önüne alınarak, burada bir kavşak düzenlenmesi ve binanın yıkılarak çok katlı otopark yaparak önemli bir sorunun bir kısmının çözümlenebileceği yönündeki sözleri dikkat çekici olarak akıllara yer ediyor.

Yine satış kararı çıkarılan diğer alanlara baktığımızda, Osmaniye için önemli noktalarda bulunuyor. Eski Hal binasının yeri Musa Şahin Bulvarına sıfır noktada bulunurken, arsa değeri olarak önem taşıyor. Bu alanın yine satılması yerine farklı tesisler yapılarak kullanılabilirliği düşünülebilir. Valilik binasına yakın olmasını da düşündüğümüzde Osmaniye’de Belediye’nin buraya Kültürel etkinliklerde kullanılmak üzere Salon yapabilmesi, Düğün salonu yapmasının kentin geleceği için önemsenmesi düşünülebilir.

Eski fidanlık alanı olarak bilinen arsanın yine Musa Şahin bulvarı üzerinde olması, Valilik binasına yakınlığını da göz önüne getirdiğimizde bu alanın geniş park, oyun alanı, yeşil alan, içerisinde hayvanat bahçesinin de bulunabileceği sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği bir alan olarak düzenlenmesi düşünülebilir.

Osmaniye’nin geniş bulvarlara, cadde ve yollara, park ve bahçelere, sosyal tesis alanlarına, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, dinlenme ve eğlence yerlerine geriksinim duyan ve her geçen yıl nüfusu hızla artan kent olduğunu aklımızdan çıkarmadan kentin geleceğini düşünmek yerel yöneticilerin en önemli görevleri olduğunu anımsatmak istiyorum.

Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor’da bu kentin geleceğinin yaşanabilir olmasından yola çıkarak, satış kararına karşı olduklarını belirtiyor ve her türlü yasal yolları deneyeceklerini, bu kararın iptal edilmesi yönünde uğraş vereceklerini belirtiyor.

Bu olaylar yaşanırken aklıma bu günkü Park 328 AVM’nin arsasının satılmasında yaşananlar geldi. Bu alanda 120 dolayında çam ağacı vardı. O zamanlar Çevre dernekleri çam ağaçlarının kesilmemesi ve buraya AVM yapılmamasını istemişlerdi. İl Genel Meclisinden çıkar kararla bu alan satıldı ve şu anda 120 dolayındaki çam ağacından ancak 10 kökü kaldı.

Bu alan otopark, yeşil alan ve çay bahçesi gibi yapılmasını istediğimizde sözlerimizi havada bırakan İl Genel Meclis üyeleri, bugün bu alanda araçların parkedecekleri yerlerin kalmadığına tanık oluyorlar. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar