20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sapıtan, sapıklar!..

Kimseye din üzerinden akıl verecek değilim, ancak toplumda kendilerini “inançlı Müslüman” gibi göstererek insanlar arasında “fitne-fesat” sokarak yaşayanlara da izin vermem düşünülmesin!

Ülkemizdeki halkın yüzde 99’unun Müslüman toplumdan oluştuğu söylenir, öyledir de! Ancak; Allah aşkına, yaşanan olayları gördüğümüzde Müslüman insanların yaptıkları böyle mi olmalı diye kendinizi sorguladığınız oluyor mu?

Olmaz tabi ki, işinize geldiği gibi inançları kullanmak, sizin gibi düşünmeyenleri ötelemek işinize gelmiyor!

Son yıllarda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı saldırılarda artış yaşanır oldu. Yaşanan olumsuz olaylar karşısında saldırıda bulunanlar ya, ilk ifadelerinin ardından serbest kalıyor, ya da yakalanamıyor!

Madem ki Müslümansınız, öyleyse Kuran’ı  Kerim’in, yani dinimizin ilk emrinin “OKU” olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Bilmiyorsanız sizler kim veya kimlerin konuştukları ile “Müslüman” olarak yaşamaya çalışıyorsunuz!?

Üzülerek belirteyim ki, ne yazık ki bu ülkede “sol görüşte olmak!” sanki suç sayılıyor. Neden böyle düşünülüyor? Sağ görüşlü olmak iyi, güzel de, sol görüşlü olmak neden suç unsunu gibi görünüyor!?

Yaşamında hatalı olan kişilerin sağ veya sol düşünceli olmaları ile mi değerlendirme yapılıyor, bunu kimse söylemiyor! Ama, sanki tüm insanların sağ görüşlü olması bir kuralmış gibi karşıt görüşlü kişileri biri ile tanıtırken “Solcu!”diyerek söze başlayan “Dinsizlerin bu davranışlarına” ne dersiniz!?

Son yıllarda kentimizde de Suriye’den gelen kadınlara özenerek “kara çarşaflara bürünen” kadınlarımızın sayılarında artış görüyoruz.

Giyim-kuşamlarına sözüm yok! Ancak; Suudi Arabistan kadınları gibi giyinmek, dinimizin öncelikli koşulu mudur!?

Bunu da geçelim, Suudi Arabistan’da otomobil kullanan 27 yaşındaki bir kadın “Kadınların araba kullanması yasak” olduğu için tutuklanıyor. Aynı kadın (Loujain El Hathloul), 2014 yılında araba kullandığı için iki ay hapis yatmış.

Bu memlekette Arap hayranlığı yaparak halkın oylarına talip olanlar veya farklı şekillerde kendilerine yer açmaya çalışanların gelecekleri için neyi planladıklarını düşünebiliyor musunuz!?

Günümüzde, kadınlarımız bırakın otomobili, her türlü ulaşım araçlarını kullanmakta özgürler.

Müslüman olmak veya Müslüman olarak yaşamak için illaki Arap kültürü ile yaşamamız veya Arapça olarak Kur’an-ı Kerim-i Okumamız gerektiğine inanmıyorum! Allah’ın kitabı sadece bir dil’de veya milliyette değil, tüm dünyadaki insanları, dil ve ırklara gönderilmiş olarak biliyorum. Bunun aksini söyleyenler İslamiyetin yayılmasına engel olanlar olarak görüyorum.

Kadınların araba kullanmasının yasak olduğu Suudi Arabistan’daki yasalar Türkiye’de uygulanması olayına şahım “Evet” diyorum! Var mısınız!?

Bu konudaki kabulüm, Kadınlara yönelik olarak değerlendirilmesin! Kadınlarını başka kadınlarla aldatmak isteyenler, önce eşlerini kara çarşafa büründürüyor, altına da bir otomobil alıp onu mutlu ediyor(!) Ama ardından gelecekleri bilemeyen, kara çarşafa bürünüp altına son model araba alan kocasının ne haltlar işlediğini bilemeyen kadınlar yollarda mutlu olabilme adına kendilerine mutlu olmanın yollarını arama peşine düşüyorlar!

Var mısınız beyler, “Türkiye’de de kadınlara araba kullanma yasağı getirelim” Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar