26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5639
EURO34.9395
ALTIN2442.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sanatta Kadın eli…

Cumartesi günü Resim sergisi’nin açılış törenine kadınların yoğun ilgisini gördüğümde, Osmaniye’mizin kültür ve sanata ne kadar susamış olduğunu bir kez daha anladım.


Kadınların hayata katılmaları, toplumda kariyer sahibi olmaları ve hayatı ortak paylaşarak yönetimlerde de yetkili kılınmaları ile kalkınmanın daha hızlı olacağını düşünürüm.


26 kursiyer 8 aydır değişik türlerde yine değişik yöntemlerle resimlerini ortaya koymuşlardı. 5 yaşındaki Dilem İçem ise annesi ile birlikte kursa gelerek, karışık, pastel. Sulu ve kuru boya resimleri çizmişti. 23’ü bayan olmak üzere 26 kursiyer arasında her yaştan insanımız kursa katılmışlardı.


Kent Müzesi bahçesinde resimleri izlerken, her birinde ayrı duyguların ortaya dökülmek istendiğini anlıyordu insanlar.


Belediye Başkanı Kadir Kara, eserleri incelerken çevresi kadınlarla doluydu. Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Mete, Başkan’ın korumaları ve basın mensuplarının dışında sergi açılışında fazla erkek yoktu.


Kadınlar ise oldukça yoğun ilgi göstermişlerdi. Belki de eserlerin çoğunluğunun sahibi kadınlar olduğu için mi, yoksa sanata karşı kadınların daha duygusal olmaları mıydı bu ilgi?


Kadınların yöneticiliklerini yaptığı sivil toplum kuruluşlarının tamamı yine oradaydı. İş kadınları, kadın girişimciler, Tema vakfı ve benzeri isimlerdeki sivil toplum kuruluşlarının yöneticisi kadınlar, Alibeyli mahallesinin kadın muhtarı Hülya Önal, MHP, CHP, SP İl kadın Kolları başkanları yine serginin açılışındaydı.


Başkan Kadir Kara ile sergi alanını gözlemliyoruz. Başkan Kara’nın gözlerinin ışıldadığını fark ettim. 30 mart seçimlerinin ardından durgun, yorgun ve düşünceli gördüğüm Başkan Kara’yı belki de ilk kez bu kadar sevinçli ve gözlerinin içinin ışıldadığını görüyordum.


Cumartesi günkü resim sergisindeki kadınların “Anneler Günü” adı ile açılan sergiye yoğun ilgi göstermeleri, Başkan Kara’nın 30 mart seçimleri sonrasındaki yorgunluğunu ve durgunluğunu atmasına bir noktada yardımcı oldu da diyebilirim.


Başkan Kara ile konuşuyoruz, kadınların sanata olan ilgilerini, böylesi etkinliklerin sık sık yapılmasını ve bu konuda Belediye’nin katkılarının olmasını öneriyorum.


Kadınların evlerinden çıkarak yeni arkadaşlar edinmelerini, çeşitli etkinliklerin içerisinde streslerini atmalarına yardımcı olunması için yeni projeler üretilmesi önerileri sunuyorum.


Başkan Kara alandaki insanları gördüğünde, gözlerinin içinde güller açarken o da görüyor ve biliyor ki, kadın eli değen her etkinlik mutlaka canlı ve heyecanlı oluyor.


Beni dinlerken bir yandan da düşünüyor Başkan Kara, sonra önerilerimi onaylarcasına gözlerime bakıyor. Osmaniye için güzel projelerinin olduğunu, bunları süreç içerisinde gerçekleştirmek için yeni dönemde daha da çok çalışacağından sözediyor.


8 aydır verilen uğraşın sonunda eserlerini sergileyen tüm resim kursu kursiyerlerini ve onlara usanmadan eğitim veren öğretmenleri Filiz Yılmaz’ı, katkıda bulunan herkesi Osmaniye’mizin güzelliklerle tanıtılması ve anılması adına kutluyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar