26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5526
EURO34.9642
ALTIN2447.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Samimi gördüklerim…

   İnsanların üzüntülü ve mutlu günlerinde yanlarında olanların yüz ifadeleri ve beden dillerini okuyanların olayın sonunda değişik yorumları olabilir.

Cenazelerde, kadınlar başlarına başörtüsü takar, kadın ve erkeklerde ise gözlerinde siyah camlı gözlükler görürsünüz. Kadınların başörtüsü takması, cenazeye “saygı” olsa gerek.

Ancak; gözlerdeki siyah camlı gözlüklerin arkasında nelerin gizlenmeye çalışıldığını hep merak etmişimdir! Cenaze töreninde siyah gözlük takmak, “acı ve üzüntüleri mi?” çevredekilere anlatmaya çalışıyor!?

Koronavirüs salgını nedeniyle en çok sevdiklerimizin cenaze törenlerine bile katılamadık. İnsanlar “korunma amaçlı” evlerinde günlerini geçirmeye başladı. Salgın karşısında alınan böylesi önlemlerin devletin yöneticileri tarafından alınması, ülkenin gelecek kuşakları için önemliydi!

Koronavirüs tehlikesinin ülkemize ilk girdiği günden bu yana, Devletimizin tepeden aşağı olmak üzere yöneticilerini değişik konuşmaları ile takip ettim.

Ekonomik krizin yaşandığı 2020 yılının ilk ayında, önlemler alınmaya çalışıldığı sırada, ülkemizi de etkisi alan “koronavirüs” salgısı bu krizin üzerine “tuz-biber ekmeye başladı”

Camilerimizde bazı Din insanlarımız mikrofonu eline alıp; “Biz Müslümanız, temizliğe önem veriyoruz. Üstelik Allah’ın en sevgili kulları arasındayız. Bize Koronavirüs bulaşmaz!..” gibi sözler kullananlara tanık olundu.

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’yı, virüs tehlikesinin ilk gününden itibaren verdiği uğraş nedeniyle; kutluyor, başarılar diliyorum. Diğer Bakanlarımızın da aynı şekilde Sağlık Bakanı Koca kadar şeffaf ve halkına gerçekleri anlatan Bakanlar olmasını bekliyoruz!...

Siyasetin bitirilmesi noktasında, insanların dayanışma içerisinde olması gerektiği gündemde, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sözleri, “yanlış mı idi!?” Başkan Şahin, sözlerini neden katla attırıp yeniden yorumladı!?

Doğrular tektir ve onu inkar ettiğiniz anda yenilebilirsiniz!

Ramazan ayındayız, kutsal günleri yaşıyor ve bazılarımız oruç tutuyor. E-devlet üzerinden maske isteyenlerin kaç kişi maskelerine kavuştu? Eczanelere gittiğinde TC numarası verdiğinizde karşınıza ne gibi sorunlar çıktı!?

İnsanları TV ekranlarındaki konuşmalarla “aldatmak-yanıltmak …” benim anlaşımda yazmaz!

İnsanlara, insan oldukları için yardın edenlerin önlerini kesmek doğru bir davranış olmasa gerek.

Maske için e-devletten başvuru yaptığı halde bekleyenler bir yana, başvuru yapmadan telefonuna mesaj gelip maskesine kavuşanları görüyoruz. Maske bulamayan ve bekleyenler salgının bitmesini mi bekliyor!? Kendim de; e-devletten başvurup ta henüz alamayanlardanım.

Bir yandan maske bulamayanlar, satışının yasaklanması ve bekleme içerisinde olanlar. Öte yandan maskesi olmadığı için ceza alanlar…

Sorun oluşturmak yerine, çözüm yöntemlerini hayata geçirmek zorundayız.

Bu süreçte en yoğun çalışan başta Sağlık emekçileri olmak üzere, işkollarında çalışan tüm Emekçilerin “Emek ve Dayanışma günü”nü kutluyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar