28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sakın ha!..

Sinir, öfke, tartışma, kavga ve ardından cinayet mi yaşanır bilemiyorum!

Mantığımın almadığı hiçbir olayla ilgili olumlu veya olumsuz  açıklamada bulunmam.

Çok okuduğum ve çevremdeki olayları inceleyip araştırdığım için başıma gelen bazı belaların da cezasını çekerken, bir kenara da yazmayı unutmam!

Öyle bir kentte yaşıyorum ki, dinsel inanç yönü ile yüzde 99,9’u Müslümanlardan oluştuğu belirtiliyor.

Milliyetçilik yönünden de neredeyse aynı yüzdelik oranı söyleseler de; “günü kurtarma adına el pençe duranları” çıkardığımızda kentteki Milliyetci’lik oranı yüzde 80’lere düşebilir!

Siyasal veya dünya görüşünüz ne olursa olsun, karşınızdakine saygı duyduğunuz ölçüde saygı görürsünüz! İnanç sömürücülerinin hareketlerine göz yumarak bu günlerde yaşadığımız olumsuz olayların üzüntüsü  içerisindeyiz!

Bu memlekette doğruları, gerçekleri yazıp sorunları dile getirenler ne zamandan bu yana yargılanmaya başlandı, ardından da haksız yere davada suçlu bulundu!?

Günü kurtarma adına yaşanan olaylara duyarsız kalmalar, ülkemin dört bir yanında insanların akla gelmeyecek şekildeki ölümlerinden sanırım ben sorumlu değilim!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir takım mesnetsiz, kanıtsız sözlerin söylenmeye başlandığı yılları anımsayın!

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet yönetiminde yaşayıp, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan izin alarak “Gazete ve benzeri yayın” çıkaracaksın, ardından Atatürk’e hakaret edeceksin!

Bunu yapan yayınlara baktığımızda, kendilerini bir takım inançların, cemaatlerin temsilcisi gibi göstererek kendilerine okur kitlesi kazandırmayı çalışmalarından kaynaklandığını tahmin ediyorum.

Ramazan ayında orucunu açtıktan sonra konuşma yapan bir siyasetçinin “hararet, küçümseme ve benzeri” sözler kullanması sizde doğru olabilir mi?

Akit Tv, 10 Kasım 2015 günkü yayında, Atatürk’ün ölümünün yıldönümünü “Zulüm 1938’de son buldu” başlığı ile verirken, alt başlıkta ise; “Mustafa Kamal yıllar önce bugün öldü” sözleriyle yayınlamıştı. (Kamal) sözcüğüne dikkat edelim!

Tepkiler üzerine dava açıldı, ikinci dava geçtiğimiz günlerde görüldü. Tutuksuz yargılanan 27 yaşındaki Akit Tv’nin sorumlu Müdürü Ali Özken  duruşma salonunda; “ Hakaret ve suç yoktur” diyerek tek cümle ile kendini savundu. Duruşma Eylül ayına ertelendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Atatürk’le ilgili bu sözler kullanılırken, O tv’nin yetkilileri bu cesareti nereden alıyorlar diye; “Atatürkçü Düşünce Derneği” ve Atatürk’ün kurduğu CHP’lilerin bu olaylar karşısındaki tepkilerini göremedim! (Belki de olmuştur!)

Osmaniye’de mesleğimin 42. yılına girerken; en haksız şekilde hakkımda yapılan bir davada 10 bin lira (10 milyar) artı avukat paraları ile birlikte 11 bin 500 Tl ödemeye mahkum edilirken gazete olarak 4 taksitle ödedik.

Ne yazmıştım; “Osmaniye’de  en uzun süreli olarak bir kamu kurumunun Müdürü olarak görev yapan kişi, bu kadar uzun süreli olarak nasıl aynı koltuğunda kalabiliyor, kimlere takla atarak bu kadar uzun süre yerini koruyor!” gibi bir yazıydı.

Kurum Müdürü dava açtı, gazetemizin Avukatı’na güvendik ama davaların bazılarına girmediğini de öğrendik. Neyse ben; “Kamu kurum Müdürü’ne hakaretten” davayı kaybettim.

Osmaniye’nin il olmasının ardından Kaç Vali geldi ve geçti? Emniyet Müdürü, Milli Eğitim Müdürü ve benzeri Kamu kurum Müdürlerini düşünün, o Müdür  hala görevinin başında!.. Ve Osmaniye’de Müdür olma rekoru olarak plaket verilmesi gereken biri! Başarılı mı, halkımız bilir, ama; Başka Kurum Müdürlerinin ataması yapılırken, bunun özelliğini merak ediyorum. Bir kez daha beni mahkemeye versin!.. Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar