26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5453
EURO34.985
ALTIN2438.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Şairleri Odakladık

Bugün ülkemizin değişik yörelerindeki il ve ilçelerdeki şairler Osmaniye’deki “Ekmek ödüllü 15. Şiir yarışmasına” odaklanmış durumda.
Yarışmaya katılanların heyecanı bir başka, onların arkadaşları ile sohbetleri ise daha bir başka olacak.

Ömrümün üçte birini verdiğim bu yarışma sayesinde Osmaniye’nin adını yurt geneline duyurabildimse ne mutlu bana.

Bu yarışmanın “ekmek” sözcüğünün nasıl doğduğunu sizlerle paylaşmak istedim. Yarışmanın ilk yıllarında bir arkadaşım, “ekmek getirecek işe bak, boş şeylerle uğraşıyorsun. Şiir karın mı doyuruyor, saçma sapan işlerle uğraşmak hoşuna gidiyor”demişti. Bu sözlerin üzerine akşamdan sabaha kadar gözlerime uyku girmedi, düşündüm. Ölçtüm, tarttım ama benim düşüncem arkadaşın eleştirisinden yoğun geldi. Ekmek kazandırma sözleri onuruma dokunmuştu. Ben de, her şaire emeklerinin karşılığı, yani şiirin karın doyurabileceğini göstermek amacı ile birer adet ekmek vermeyi düşündüm. Aynı zamanda da yarışmanın adını, “Ekmek ödüllü şiir yarışması” olarak değiştirdim.

Beni eleştiren o arkadaşım şimdi yeterince varlıklı. Evi de var, eşinin, kendinin ve çocuklarını da otomobilleri var.

Bunlar bu dünyada kalacak, hiçbirini mezarına koyamayacaktır. Ancak, gün olacak geride bıraktıkları birer birer satılacak veya çürüyecek, ancak kalıcı bir eser bırakmadığı için adı da ailesi dışında unutulup gidecektir.

Sanatsal uğraşıların ekmek kazandırmadığı doğrudur. Kültür ve sanatsal etkinlikler bir yerleşim biriminin adını çevrede tanıtmada en önemli unsurlardan biridir.

Bugün Osmaniye’deki yarışmada kimlerin ödül alacağı, törenin nasıl olacağı düşünceleri insanların beyinlerinde hareketleniyor.

İstanbul’dan, Konya’ya, Eskişehir’den, İzmir’e ve bir çok ildeki katılımcılar bu etkinlikte bulunamadıkları için üzüldüklerini sezinliyorum. Bu havayı solumak, yazdıkları şiirlerini karşılığında ekmeklerini alıp midelerine indirmek, alacakları kalemle yeni şiirler yazmak, karanfilin kokusunu duymak, kitapları karıştırırken bu yarışmayı anımsamak, en önemlisi de katılım belgesini duvara astıklarında arkadaşlarına gösterirken gururlanmak ayrı bir duygu seli oluşturacaktır şairlerimize.

Özel olarak yaptırdığımız kristal plaketler, yine özel yapılan duvar saatleri ile değişik hediyelerle bugün katılımcılarımıza karınca kararınca onurlandırırken Osmaniye’mizin adını bir kez daha ülke gündemine taşıyacağız.

Bu konuda bizlere destek veren OŞYAD üyeleri, basın mensupları, duyarlı esnafımız, Belediyemiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile tüm duyarlı şiir dostlarına, değerlendirme kurulunda görev yapan arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum.

Osmaniye’yi tanıtma adına tüm şiir dostlarını bugün saat: 17.30’dan itibaren Karaoğlanoğlu Parkı’na davet ediyorum. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar