29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sağlık ve başarı

Okullar açıldı, yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. Okullarımızda yaşanan olayları bundan sonraki süreçte gündeme taşıyacağımı söylemiştim.

Öğrenci servisleri daha ilk günden seyirlerinde aşırı hız dikkatimi çektiğini belirtmek isterim.

Yetkililerin en kısa sürede gerekli toplantıyı yaparak öğrenci servis sürücülerini uyarmaları, belli dönemlerde de bu toplantılarını gerçekleştirmelerini bekliyoruz.

Öğrenci servislerinin denetimlerinde aksama veya duyarsızlık gösterilmemelidir. Öğrencilerin iniş ve binişlerinde, trafikteki seyirlerinde öğrenci servisleri önemlidir. Bu konuların özenle izlenmesi gerektiğini belirtmek istiyorum.

Dünkü köşemde gündeme getirdiğim, ilkokul 2. sınıf öğrencilerinin 4. katta sınıflarının bulunmasındaki hatadan sözetmiştim.

Hangi anlayışla ise, ikinci ve üçüncü kattaki sınıflar 3. ve dördüncü sınıf öğrencilerine ayrılırken, 4. kattaki sınıflar 2. sınıf öğrencilerine ayrılmış.

Bu çocukların dördüncü kattan oluk bahçesine inip, kantinde sıraya girip bir şeyler aldıktan sonra yemesi ve içmesi ile teneffüs zili çalacaktır. Bu sırada nefes nefese dördüncü kata çıkan öğrenci en az beş dakika derse kendini veremeyecektir.

4. sınıf öğrencisi bunlara göre büyük olduğu için, bu öğrenciler dördüncü katta ders görebilirler, bu mantıktan neden hareket edilmediğini burada bir kez daha gündeme getirirken, İl Milli Eğitim Müdürü’nün olayla ilgileneceğini ümit ettiğimi de belirtirim.

Doğruluk derecesi inandırıcı gibi değil ama, dün öğrendiğim bir olayı da burada paylaşmak istiyorum. Ben böyle bir olayın yaşanabileceğini ümit etmiyorum, ancak yalanı bile olsa, şakası bile olsa bir tarafından yaşanmışlığını düşünerek veya olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşünerek duyduğum olayı da paylaşmak istiyorum.

Okulun ve yurt müdürünün adını vermiyorum. Bir okulun öğrenci yurdunda geçtiğimiz yıl kalan öğrenci, Pazartesi günü aynı okulun yurduna gittiğinde yurt müdürü yeniden kayıt yapmak istememiş.

Öğrenci nedenini sorduğunda aldığı yanıt; “Sen beni çarşıda gördüğünde bana selam vermediğin için bu sene seni yurda almıyorum!”şeklinde olmuş.

Olayı velisine anlatan öğrenci, velisi ile birlikte yurt müdürünün yanına giderek sorunu çözmüşler.

Yaşanan ve bana anlatılan olay böyle. Buradaki eksiklik veya aksaklık nelerdir anlayamadım ama, bir öğrenci yurdu müdürünün kendisini gördüğü halde selam vermemesini gerekçe göstererek yurda kaydını yapmak istememesi düşündürücü olsa gerek.

Olayı büyütmek istemediğim için o yurt müdürünü aramadım, o da belki farklı bir olay anlatırdı veya doğrulardı orasını bilemem.

Olayın yaşanması hangi türde olursa olsun böylesi bir konuda öğrenciye tavır almanın yanlışlığını belirtmek isterim. Böyle düşünenler var ise eğer, yanlış düşündüklerini de vurgulamak isterim.

Çocuklarımız bizim geleceğimiz diyorsak, eğitim ve öğretim kurumlarının ilk günlerinden onları okumaktan uzaklaştırıcı hareketlerden eğitimcilerimizin kaçınması gerekir. Öğrenciler haylaz veya yaramaz olabilirler, öğretmenler sabırlı olmalıdır. Rehber öğretmenler aracılığı ile veliler okula davet edilerek çocukların haylazlıkları anlatılmak suretiyle sorunlar çözümlenebilir. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar