28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sabırlı olmak…

İnsanların sabırlı olmaları durumunda, güzelliklere ulaşacakları anlatılır. Sabırla bir çok  güzelliğin başarılacağı söylenir.

Siyaset yapmanın da sabırlı olmaktan geçtiğini anlatanlar olur. Sabırla ve azimle siyaset yapanların günün birinde başarıya ulaşacakları söylenir.

Günümüzde gerçekten siyasetle uğraşan kişi veya kişilerin sonunda başarıya ulaştıklarına inanabilir miyiz?

Siyasetle uğraşmak, siyasi konuşmalar yapmak ve siyasetin içinde olmak nasıl bir hareketliliktir diye düşünüyor musunuz? Siyasetle uğraşanlar, yeri geldiğinde kardeşini bile tanımayabiliyor, yani bir adım öne çıkabilmek için başkalarını geri plana itebiliyor.

Çevrenizde siyasetle uğraşanlar varsa böylesi olaylara tanık olmuş olmalısınız. Siyasetçi denildiğinde hangi gözle bakıyorsunuz? Sözünde durmayan, yandaş kayıran ve iş bitiricilik konusunda partisinden yana olanları mı anlıyorsunuz?

Yoksa, konuşması ile icraatları bir olan, sözünde duran, yalan söylemeyen, doğrulardan şaşmayan, partili partisiz herkese aynı gözle bakabilen, yandaş yerine vatandaş diyerek hareket edenleri mi anlıyorsunuz?

Aslında ikinci tümcemdekilerin olması ve yaşanmasını yürekten istiyor ve bekliyorum. Keşke diyorum vatandaşların gözündeki siyasetçi, sözünde durabilen, seçimi kazandıktan sonra herkese eşit göz ve duygularla bakabilenler olabilse…

Siyasetçinin okuması, gönül gözüyle görebilmesi, vatandaşların arasında dolaşırken gülümserken içten davranış göstermesi, olamayacak işlere anında olamayacağını söylemesi önemlidir.

Yapamayacaklarını, gücü yetmeyeceklerini açık olarak söyleyen siyasetçi uzun süre yerini korur diye düşünüyorum. 

Bir zamanlar siyasetçiler için, “sigara kağıdına not aldı, sigarası bittiğinde de otomobilin içinden pakete dışarı attığında, aldığı not ta kaybolur gider”denilirdi.

Şimdi bu olaylar böyle mi oluyor veya başka türlü mü oluyor bunu da siyasetçileri yakından tanıyanlar biliyorlar.

Günümüzde siyasetçilerin ellerinde ajanda bulunuyor, notlar alınıyor, sorunlar dinleniyor ve makamlarına vardıklarında aldıkları notların çözümü için uğraşıp uğraşmadıkları ise yine bu olaylara yakından tanık olanların daha iyi bildiklerini belirtmek istiyorum.

Vatandaşımızla bir anket yapılsa; “Nasıl bir siyasetçi bekliyorsunuz?”diye sorulsa, ortaya nasıl bir tablo çıkar acaba? Vatandaşın beklediği gibi siyasetçi olabilmek zor mudur, yoksa istenildiği gibi siyaset yapanlar seçimin sonunda galip çıkan olabilir mi?

Siyasetçi olabilmek mi, siyasetçi olmak mı zordur? Siyaset yapanlar, görevlerinin sonunda sokakta dolaşırken halkın kendilerine gösterdikleri ilgi veya ilgisizlikle geçmişlerini değerlendirmelidir.

Tüm bu olayları beyin süzgecimizden geçirdiğimizde, halkın beklediği gibi siyasetçi olabilmek, geri dönüldüğünde halkın arasında dolaşırken bir bardak çay ısmarlayanların bol olduğunu görenler siyaset sahnesinde mutlu olanlardır. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar