19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6283
EURO35.363
ALTIN2501.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Reklamlar!...

Reklam yapmak bir kurum veya kuruluş için önemlidir. Reklamı nasıl, nerede ve hangi araçlarla yapmakta önem taşımaktadır.

Reklam yapacağını belirterek yapmış olduğu işten tepki alanlar veya yaptığını sandığı reklamdan zarar görenler de olabilir.

Burada reklamın nasıl ve hangi araçlarla yapılacağını anlatacak değilim. Benim asıl konum, reklam yaptığını sanan kurum veya kuruluşların çevre kirliliğine ve kullandıkları reklam araçlarına önem vermeleridir.

Herhangi bir etkinlik yapacak olanlar, ya da işyerlerinde değişiklik yapmak isteyenler (indirim gibi) hazırlattıkları el ilanları veya afişleri yapıştırdıkları yer konusunda dikkat etmelidir.

Kaldırımlarımızı işgal ederek bizleri yürütmez hale getiren elektrik trafolarına reklam afişleri asılmamalıdır.

Tarihi binalar olarak Kültür varlıkları olarak koruma altına alınan binaların duvarlarına ve kapılarına reklam afişleri asılmamalıdır.

Belediyeye ait olan ve kamunun kullanım alanı olarak bilinen çocuk oyun alanları ve parkların levhalarının üzerine reklam afişleri asılmamalıdır.

Yukarıda saydığım ve sizlerin de örneklere ekleyebileceğiniz yerlere reklam afişlerinin asılması sadece çevre kirliliği oluşturmayıp, insanları olumsuz yönde rahatsız etmektedir.

Bu tür olumsuzluklarla Belediye Zabıtası ilgilenmeli, çevre kirliliği ve önem taşıyan bu yerlere afiş yapıştıran kurum veya kuruluşlara yaptırımlar uygulanmalıdır.

Osmaniye kent merkezindeki Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu’nun adına taşıyan parkta  yıllarca levha yoktu. Yerinden sökülmesinin ardından yenisinin yapılmamasını üç yılı aşkın süredir yazarak buraya Belediye tarafından levha konulmasını sağladık.

Şimdi bu levhanın iki direğinin gövdesine de bir sivil toplum kuruluşunun etkinlikle ilgili afişinin yapıştırılmış olduğunu görüyoruz.

Etkinlikleri duyurmak amacı ile afişler asabilir, çeşitli yerlere yapıştırabilirsiniz. Ancak, parkın adının bulunduğu levhanın direklerinin gövdesine afiş yapıştırdığınız zaman burada halka karşı saygısızlık yaptığınız düşünülebilir. Ki ben böyle düşünüyorum ve parkın direklerine afiş yapıştırılması olayını kınıyorum.

Burada adı geçen sivil toplum kuruluşunun yetkilileri yapıştırılma olayından haberlerinin olmadığını söyleyerek işin içinden sıyrılmak isteyebilirler.

Afişleri verdiğiniz ve yapıştırılması için görevlendirdiğiniz kişilere nerelere yapıştırılıp, nerelere de yapıştırılmayacağı konusunda bilgilendirme yapmadığınız zaman böyle olaylarla karşılaşabilir ve tepki alabilirsizin.

Bu tür çevre kirliliği ve çirkin görüntülerle ilgili Belediye Zabıta ekiplerinin çalışmalarında yetersizlik görüyorum.

Zabıta Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan yardımcısının bu konuda gereken çalışmaları yapmasını ve çirkin görüntüler oluşturan yerlere reklam afişleri yapıştıran kurum veya kuruluşların yöneticilerinin önce uyarılması, ikinci kez olayın tekrarlanması halinde gereken yasal işlemlerin yapılması yönünde Osmaniye’mizin temiz kalması adına çalışma  bekliyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar