29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Reis’e katılıyorum

   Bir olayı iyi anlayabilmek için, yine iyi okumak gerekiyor. İyi okuyamadığınız olayları, yanlış anladığınızda yine yanlış değerlendirmelerde bulunabilirsiniz.

Sözlerin söyleniş biçimi bazı anlarda yersiz veya o anki duruma göre hatalı söylenebilir.

Böylesi sözlerden anlam çıkarmadan önce, kendimizi yoklayıp yorumlar getirmemiz sağlıklı sonuçları da beraberinde getirir.

Siyasal olaylarla ilgili örnekler vermem gerekirse; bir zamanlar miting konuşması sırasında Süleyman Demirel’in; “Benzin vardı da biz mi içtik!?” sözleri tartışılmıştı. Yine Tansu Çiller’in mitin bitiminde; “Allah’ı size emanet ediyorum!” sözleri de tartışıldı. Necmettin Erbakan’ın Karadeniz mitingi sırasında, fındık ağaçlarını göstererek; kesilip her yıl yeni bir üretime yönelik fidanlar dikilmesi ile ilgili sözleri de tartışma konusu olmuştu.

Siyasilerin “gaf”ları olarak yorumlanan bu sözleri, başkalarının da yapabileceğini bilmek gerekir.

Bazı anlar olur ki, kurulmuş saat gibi koşullandırılmış köşe yazarlarına rastlayabilirsiniz. Bir noktaya bakarlar ve başka gelişmeleri ve olayları görmezden gelirler.

Hedef seçtikleri bir tahta vardır, ya iktidardaki yöneticiler veya muhalefeti yıpratma adına yapılan eleştirileri köşelerinden eksik etmezler.

Doğruya doğru, yanlışa da yanlış demek gerekir. Mahalle Muhtarlarından, Belediye Başkanlarına, Milletvekili ve Bakanlara kadar, sonunda da Cumhurbaşkanı’na kadar insanlar tepkilerde bulunabilirler. Bu tepki, demokrasinin ve konuşabilme özgürlüğünün bir parçasıdır.

Hatalar eleştirildiği zaman düzeltilmesi yönünde öneri niteliği taşırken, güzel yapılan işlerin yapılması halindeki olumlu eleştiriler de yeni güzel hizmetlerin getirilmesini sağlar.

Anlatmak isteyeceklerimi uzattım galiba! Gelelim yazımın başlığına.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç gün önce Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. Törendeki konuşma sırasında Reis’in “Maske” takmış olması dikkat çekerken, Kurdelenin kesilmesi sırasında, yeterli alkışı görememiş olmalı ki; “Hazır mıyız?” diye bir anımsatma gibi söz kullandı.

Törene katılanlardan yine beklediği alkışı göremeyen “Reis” bu kez; Ne o ya? Ölü toprağı serilmiş üstünüze, Allah Allah!” diye serzenişte bulundu.

Bu sözler üzerine katılımcıların alkışları alanda yankılanmaya başladı.

Reis’in; “Ölü toprağı serilmiş üstünüze” sözüne sonuna kadar katıldığımı belirtmek istiyorum. Gerçek konuşulan sözleri, kişilerin yüreklerinden geldiği gibi mi, yoksa o andaki duygularının belirtisi olarak mı geldiğini değerlendirmek gerekiyor.

Yine önceki günlerde AKP’nin Karaman ile Kars illerindeki 7. Olağan gelen kurullarına, Köşkten canlı bağlantı ile katılan Reis, konuşmasında; “Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz. Ekonomi yönetimini yeniden oluşturduk, hamleleri süratle hayata geçireceğiz. Hukuk reformunu da hızlandırarak sürdürüyoruz.” Sözlerinin gerçekleşmesi noktasında katıldığımı belirtmek isterim.

Bu arada, Samsun’un Atakan Belediyesinin AKP’li Başkan dönemindeki borcu yüzünden, şimdiki Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin Makam odası’ndaki eşyaların İcra memurlarınca kayıt altına alınması olayını öğrendiğimde, “Dün dündür, bugün de bugündür!” sözüne katılıyorum.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar