17 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.518
EURO34.6225
ALTIN2491.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ramazan bitti…

Ramazan ayını gerilerde bıraktık, Bayramını da yaptık. Ancak, bizim bazı siyasetçilerimiz Ramazan ayında, üstelik oruçlu ağızları ile rakiplerine karşı “yakışıksız sözler” kullanmaktan vazgeçemedi!

Bazı anlarda tv ekranlarında kendi ağızlarından yayınlanan bazı çirkin sözleri izledik ki, “bu kadarı da olmaz!” dedirtti vatandaşa. Kim veya kimlerin ne veya nasıl konuştukları değil benim sorgulamak istediğim, sadece bizi ve ülkemizi yönetenlere, yönetmeye aday olanların sözlerine özen göstermelerini bekliyoruz.

İktidar partisi ülke yönetiminin 16 yılının devamında “yola devam” diyerek, yanına MHP’yi de alarak 24 Haziran seçimleri çalışmalarını yürütüyor.

Bir diğer kanatta ise muhalefet partileri ve adaylarını görüyoruz. İktidar partisi sözcüleri “ekonominin büyümesinden, kalkınmadan ve yol-köprü yapmaktan” sözederek kendilerinde ‘gurur’ duyarak ballandıra ballandıra anlatıyorlar. İktidardaki siyasi parti ve sözcülerinin böylesi sözlerini doğal görüyorum. Ancak larını da araştırmak gerekmez mi!?

Geçtiğimiz seçim vaadlerinde iktidar partisinin direklerdeki sloganları arasında “OHAL kalkacak!” yazılarını okumuştuk. Seçim bitti ve şu anda OHAL devam ediyor. Bugünlere geliyoruz 24 Haziran seçimleri sonrasında OHAL’in kaldırılması konusunu iktidar partisi “düşüneceğini” söylüyor. Yani kaldırabileceğini söylerken, daha önce bunu neden kaldırmadığı noktasında yuvarlak sözler görmekteyiz.

Ramazan ayını acı ve tatlısı ile yaşadık. Bayram günlerini de gerilerde bıraktık ve yeniden 24 haziran seçimleri ile ilgili çalışmalar yoğunlaştı. 

İktidarın başındakiler ülkemizdeki ekonomik büyümeden örnekler veriyorlar ya! Diyanet’in yaptığı hesaplamaya göre Türkiye’nin yüzde 70’i açlık sınırı altında yaşama uğraşı veriyor!

Her konuşmasında inançlar üzerinden ve “Allah” diyerek sözlerine başlayıp bitirenler için Diyanetin fitre miktarını açıklaması ile ilgili haberleri de değerlendirmesini önemsiyorum. Ülkemizde Asgari ücret 1603 lira, açlık sınırı 1686 lira. Diyanet’in açıklamasına baktığımızda 4 kişilik bir ailenin bir ay boyunca sadece yemeğe 2 bin 280 lira harcamasının gerektiği hesaplanmış. 

Diyanet bu yıl için  fitre miktarını 19 Tl olarak belirlemiş. Buna göre 4 kişilik bir ailenin günlük gıda harcaması 76 lira, aylık 2 bin 280 lirayı buluyor. Diğer ayrıntılara girerek sütunlarımı azaltmak yerine okurlarımın yorumlarına bırakıyorum.

Diyanetin fitre miktarının günlük 19 Tl olarak açıklaması olayı emekli insanları daha çok ilgilendirecek. Çünkü bazı emekliler asgari ücretin bile altında maaş aldıkları için onlara fitre-zekat düşüp düşmeyeceği de tartışma konusu olacaktır.

Emekli maaşlarında “adaletsizlik var!”diyenlerin tepkileri yükselince Bayram öncesi Bin lira ikramiye verilerek ‘susturulmak mı’ istendi!?

Siyasetimi yurdum insanı için yapan biriyim, benim için iktidardakiler vatandaşımızın sorunlarını çözmek için o makamda bulunmaktadır, sızlanmaya, bağırıp çağırmak yerine sorunları çözme eylemini bekliyoruz onlardan.

Muhalefetim diyenlerden ise, eksik ve aksaklıkları araştırıp önermeleri ve sormaları şeklinde yurdumun ve insanlarımın sorunları çözüme kavuşur. Hiçbir kişi tek başına her sorunu çözemez, çözerim de diyemez!

SGK’ya yıllarca prim ödedikten sonra emekli olan bir işçinin eline asgari ücretin altında maaş geçiyorsa, ülkedeki ekonomik gelişmenin neresinden sözedebilirsiniz!?

Ayda 1260 Tl emekli maaşı alan bir insanın, bir de Üniversitede çocuğu okuyorsa, bu para ile nasıl geçinebileceğini hesap edebiliyor musunuz? Sağlıklı günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar