27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Pazar perişanlığı

Osmaniye’de Pazar günü yapılacak olan çalışma nedeniyle elektrik kesintisi uygulandı.


Her zaman olduğu gibi vatandaş, kış mevsimi geliyor, hazırlıklar yapılıyor düşüncesi ile elektrik kesintisi karşısında sadece uygulamayı seyretti.


TEDAŞ  yetkilileri ne zaman isteseler, enerji kesintisi yapıyor, adına da ‘bakım-onarım’diye açıklama yapıyorlar.


Abonelerin sıkıntılarının çözüm noktasına gelindiğinde yavaş çalışan TEDAŞ, kendi alacağına geldiği zaman günü geçen faturaların bedellerini faizi ile aldığı gibi, kesme-bağlama ücreti ile de ayrıca yük bindiriyor.
TEDAŞ’ın özelleştirilmesinin ardından vatandaşlar, hizmetin daha iyi olacağını düşünerek sevinmişlerdi. Ama  hiçte öyle olmadığı gibi, vatandaş özelleştirme ile birlikte perişan olmaya başladı.


Veznelerin kapatılmasının ardından, fatura bedellerini ödeyebilmek için vatandaş, PTT veznelerinde kuyruk oluşturmaya başladılar. Bankalar ise ödeme talimatı vermeyenlerin faturalarını tahsil etmiyor.


Türk Telekom ödeme noktaları bu arada kıymete bindi. Aboneler bu noktalarda fatura bedellerini ödemeye gittiklerinde artı bir lira daha fazla para ödemek zorunda bırakıldı. Fatura yatırma adı altında aboneden bir lira fazla alınırken, vatandaş sadece burada perişan olmuyor, kuruşun üzerinin de verilmemesi nedeniyle Türk Telekom ödeme noktalarına yeni bir ekmek kapısı daha açılmış oldu.


TEDAŞ özelleşti, hantal hizmetlerin de hızlanacağını düşünürken Pazar günü vatandaş perişan oldu. Bu güne kadar TEDAŞ, elektrik kesintileri için vatandaşa hangi saatleri söylemişse, uygulamada da aksama oluşmamıştı. Ancak Pazar günü hiç te öyle olmadı.


Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığı ile TEDAŞ tarafından abonelerin bilgisine sunulan uyarıda; “Osmaniye ili Merkez, Merkez ilçeye bağlı belde ve köylerin elektriği yapılacak çalışma nedeniyle 24.11.2013 tarihinde 07.00–13.00 saatleri arasında 6 saat süre ile kesilecektir.”denilmektedir.


Bu konuda vatandaş elektrik kesintisine çaresiz razı oldu. Pazar günü kentin her tarafında elektrikler kesilirken, kent adeta sessizliğe büründü. Jeneratörler çalıştı, ama vatandaş kartı ile bankamatiklerden para çekemedi, para yatıramadı.


Saatler ilerlerken, sokaktaki vatandaş bize soruyordu, elektriğin ne zaman geleceğini soranlara biz de saat:13.00’te kente yeniden elektrik verileceğini söylüyorduk.


Elimizdeki bilgiler doğrultusunda bunu söylerken, bizde saat:13.00’ü bekliyorduk. Saatler; 13.30 oldu, elektrik verilmedi, 14.00 oldu yine elektrikler yoktu. Nihayet saat:15.00’te elektrikler gelmesi ile kentte yaşam normale dönmüştü.


Burada 2 saat gibi bir gecikme vardı, bu arada aboneler bu iki saatlik zararını kimden ve nasıl isteyip alabilecekti.


TEDAŞ, faturalarını bir gün geciktirenler için faizi ile birlikte tahsil ederken, abonelerine iki saat geç enerji vermesi karşısında neden vurdumduymazlık içerisindeydi.


Özelleştirme yapıldığında, vatandaş perişan olacaksa ve vatandaşın hali zorda kalacaksa ne diye bu özelleştirme yapılır bunu birileri anlatmalı halkımıza?


Sustukça, susar hale geliyoruz, sustukça susuz bırakıyorlar. Hakkını aramak, istemek ve almak diye bir eylem vardı eskiden, ne oldu da üzerimize ölü toprağı serpilmiş gibi olduk! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar