25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5353
EURO34.9792
ALTIN2432.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Parkların önemi

Parklar özellikle yaz aylarındaki sıcaktan insanların serinlemeleri için dinlenebileceği alanlardır.


Değişik bir yerleşim birimine giden insanlar yorgunluklarını atabilmek veya bir arkadaşı ile buluşabilmek için parkları adres verir. Parkta çalışanları izleriz; ellerindeki hortumlarla çiçekleri sularlar. Temizlik elemanlarını izleriz, insanların yerlere atarak kirlettiği atıkları toplarlar. Gençleri izleriz el ele, yanak yanağa ve kolkola birbirlerine sarılırlar.


Parklar insanlara huzur verir, yüreğindeki sıkıntıları alır, yeşil alanın bol olduğu, değişik yerleşim birimlerinden insanların gelip oturduğu, dolaştığı parkların bu nedenle önemlidir.


Osmaniye’de bizler de parklarımıza önem verdiğimiz için, Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar derneği üyeleri olarak etkinliklerimizi parklarda halkla birlikte gerçekleştirdik. Kıbrıs Şehidi Halil İbrahim Karaoğlanoğlu parkında derneğimizin açılış törenini gerçekleştirirken, her yıl kuruluş yıldönümüzü yine bu parkta kutladık. 16 yıldır gerçekleşen “Ekmek ödüllü şiir yarışması” ödül dağıtım törenlerinin 13’ünü yine bu parkımızda gerçekleştirdik.


Bahar etkinlikleri kapsamında Gebeli, 7 Ocak, Alibeyli gibi mahallelerimizde türkü ve şiir etkinlikleri düzenledik.


Değişik mahallelerimizde etkinlik düzenlemek üzere Belediyeye dilekçe verip, ses cihazı isterken dilekçemizi alan arkadaşlar dudak bükercesine bize gülüyorlardı. Parklarla etkinlik yapmak, mahallelerde insanlarla kaynaşıp şiir ve türkülerle onlara mutlu saatler yaşatmak belki de bizim Belediyedeki arkadaşlara garip geliyordu.


Osmaniye’nin değişik mahallelerindeki parklarda etkinlikler yaparken o günlerde garipseyenler, bugün bizden örnek alarak park etkinliklerine başladılar.


Osmaniye Belediyesi Bu yıl ilk kez Mahallelerdeki parklarda Ramazan programları düzenlemeye başladı. Ramazan etkinlikleri mahallelerdeki parklarla sınırlı kalmayıp Zorkun yaylası Şenlik tepesi’nde bile Ramazan etkinliği programa alındı.


Osmaniye belediye başkanı Kadir Kara bu yıl ilk kez mahallelerde Ramazan etkinliği yapmayı programa alırken, sanırım OŞYAD’ın programlarından etkilenmiş olmalı. Halka daha yakın olabilmek, kent merkezindeki Cumhuriyet meydanına gelemeyecek durumda olan insanlarımızın yaşadığı mahallelerde ayaklarına giderek parklarda onlara türkü ve şiir dolu saatler yaşatmak ve coşturmaktan bizler mutlu oluyorduk.


Sanırım Belediye başkanı Kadir Kara bu yıl bunu yapıyor. Demek ki biz geçtiğimiz yıllarda doğruyu yapmışız ki bu gün örnek alınan  programlar yapılıyor.


İşte güzel olanı da bu ya, gün olur yapılan eylemler benimsenmez, tepki görebilir. Ancak gün olur tepki gösterenler aynı hareketi yapabilmek için uğraş verirler. Başkan Kadir Kara, “Ekmek ödüllü şiir yarışması” ödül dağıtım törenini salonda yapmamı önermişti. Ben ise parklarda düzenlemenin güzelliği, coşkusu ve özgürlüğünden sözetmiştim.


Bugün bazı Ramazan etkinliklerini parklarda gerçekleştiren Belediyemiz sanırım bizim dün doğru yaptıklarımıza inanmış durumdalar. Güzel etkinliklerin devamı dileklerimle, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar