20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Parklarımız…

Kent merkezinde bir parkımız bulunuyor. Kıbrıs şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu parkına yıllardır bakım yapılmaması nedeniyle kendi kaderine terkedilmiş gibi insanın yüreği sızlıyor.

Kent merkezinde Rahime Hatun Meydanı ise yine park olarak tanımlansa bile, burada gölgeliklerin bulunmaması, ağaçların henüz gelişmemesi nedeniyle gündüzleri ilgi görmüyor.

Karaoğlanoğlu Parkı’na gelince, çam ağaçlarının gölgesinde insanların dinlendiği bu alanda insanların yürüyüş alanlarının bakımsızlığı dikkat çekiyor. Bazı noktalarda ise kuru topraklar göze çarparken, buraların yeşillendirilmesi, çiçekler dikilmesi Belediye park ve Bahçeler müdürlüğünde neden düşünülmüyor.

Daha önceki yazılarımda da gündeme getirmiştim. Parkın Musa Şahin bulvarı yönündeki girişindeki toprak alanın çukurluğu, yağmurlu günlerde göle dönüşüyor, burasının toprakla doldurularak yeşillendirilmesi olayı neden düşünülmüyor?

Daha önceki bir yazımda gündeme getirdiğim, kuru yemiş kabuklarının çimler üzerine atılması, bankların yanındaki kirliliklerle ilgili bir görevlinin vatandaşı uyarması olayları ile birlikte, yine uyarıcı levhalar neden yazılıp asılmıyor?

Kent dışından gelen insanların öncelikli olarak gelip dinlendikleri, gezdikleri park konumundaki bu yerin daha bakımlı olmaması duyarlı insanları üzüyor.
İlkbahar mevsiminin başlangıcında sayılırız. Yeşilliklerin boy gösterdiği bu günlerde parkımızın içerisinin böylesine bakımsız, yeşillikleri azalmış halde görülmesi bizleri üzüyor.

Bu günlerde bir bakım yapılarak, yeni çiçeklerin dikilmesi ile parkımızı ilkbahara hazırlamak ve sıcak yaz günlerinde serinlemek için gelen insanların içinin ferahlatılmasını sağlamak çok mu zor?

Kent Müzesi önünden geçen, Prof. Dr. Halet Çambel sokak üzerinde de bakım yapılarak düzenlenmesi önem taşıyor. Bu sokağın bakımsızlığına bir çözüm getirilerek, araç girişlerine kapatılıp ‘sanat sokağı’ haline dönüştürülmesi konusunda Belediye Başkanı Kadir Kara ile görüşmelerimizde görüş birliğine varmıştık.

Sokağın her iki yönüne çiçeklerin dikilmesi veya çimlenmesi ile birlikte araç girişlerine kapatılması hem kent Müzesi önünün, hem de parkın bu sokaktaki görünümünün göze hoş geleceğini anımsatmak istiyorum.

Park içerisindeki havuzun çalışmadığı olayını da daha önce gündeme getirmiştim. Bu havuzun çalıştırılması düşünülmüyorsa eğer, bu alanın çocuk oyun alanı olarak düzenlemesinin yapılması düşünülemez mi?

Dr. Ahmet Alkan caddesi yönündeki  bankaların ATM’lerinin görüntüsü göze hoş görünmeyen şekilde yerleştirilmesi olayına da bir çözüm bulunamaz mı?

Bankaların ATM’lerine gelen vatandaşlar araçlarını cadde girişine parkederken trafik seyrinde de sorunlar yaşanıyor. ATM’lerin düzenli yerleştirilmemiş olması parkın o yöndeki girişine estetik açıdan hoş görüntü vermiyor.

Bizler kentimizin güzelliği ve mutlu şehir olabilmesi için yetkililere anımsatır, öneriler getiririz. Yetkililer duyarlılık gösterir de sorunları çözümlerlerse hem kentte yaşayanlar güzellikleri yaşar, hem de yetkililerin güzel hizmetlerinden dolayı halktan “teşekkür” alırlar. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar