28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3245
EURO35.1139
ALTIN2302.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Parazit yapmayın!

Yıllardır tartışır, konuşur ve tepkilerimizi dile getirmeye çalışırız.

Bu kentin gelişmesi, tanıtılması ve marka şehir olabilmesi için neler yapılabileceği yönünde bir takım öneriler getirenlerin görüşleri nedense kulak arkası edilir.

Bu kentin bir ‘kadın futbol takımı’ var. Kulüp başkanı Erdal Kırıkkanat, dişini tırnağına katarak bu takımın lig’de kalması için uğraş veriyor. 

Aynı kulübün bir de kadın voleybol takımı vardı, ancak ekonomik nedenler, takıma sahip çıkılmaması nedeniyle lig’den çekilmek zorunda kaldığını geçtiğimiz ay içerisinde gazetemizde okurlarımızla paylaşmıştım.

Şimdi sıra kadın futbol takımına geldi, Kırıkkanat takımın ligde kalması için çalmadık kapı bırakmıyor ama, olayların bir de parazit gruplarının olduğunu öğreniyoruz.

Bir takımın buralara kadar gelmesi kolay değil, ancak sahipsizlik başa gelince işler iyice karışıyor.

Bir kentin tanıtımı için; kültür ve sanatsal etkinliklerin yanında spor etkinlikleri de önem taşımaktadır. Kültür ve sanatsal anlamda kentimizdeki sivil toplum kuruluşları gerekli desteği göremiyorlar. Durum böyle olunca da kentin tanıtılması noktasında bir eksiklik göze çarpıyor.

Spor etkinliklerine bakıyoruz. Osmaniyespor FK, zorluklar yaşayarak bu günlere geldi.

Vali Kerem Al’ın bu noktada büyük emekleri olmasaydı bazı prazitlerin engellemeleri ile bugünkü noktaya gelemeyecekti belki de!

Kentte spor etkinlikleri olarak; karate, güreş, atletizm ve çim hokeyi etkinliklerini görüyoruz.

Bu konuda sporcularımız başarılı dereceler elde ediyorlar. Ancak sadece bu spor dalları ile tanınmak yeterli olabilir mi?

Tosyalı Toyo Kadın Basketbol takımı yine Osmaniye’nin tanıtımına katkıda bulunan spor etkinlikleri arasında yeralıyor.

Yeniden kadın futbol takımımıza dönmek gerekirse, geçtiğimiz günlerde takımın ligde kalabilmesi için bazı görüşmeler yapan Kırıkkanat, önemli yol katettiği bir kuruluşla, araya fesat karıştırmak isteyenler olduğunu öğrendim.

İsmini burada vermeyeceğim bir isim ise, Kırıkkanat ile görüşme sırasında, “Kulübü kapatmadın mı daha!?”diye konuştuğunu öğrendim.

Eldeki fırsatlara değerlendirmek yerine, dışarıya atmak gibi bir niyetle bu kent nereye varabilecek?

Bu kentin tanıtımı adına bir şeyler yapılıyorsa elbirliği ile destek olmak varken, neden parazit yapanlar ortaya çıkıyor?

OŞYAD’ın Şelale dergisini reklamsızlık nedeniyle çıkaramadığımız aylardaydı. Seçimler öncesinde bir Aday ile sohbet ediyoruz, dergiye reklam bulamadığımız için geciktiğinden sözettim. O siyasi adayın bana söylediği;

“Reklam bulamıyorsan kapat gitsin, çıkarma sende!”diye konuştuğunda başımdan aşağıya kaynar su dökülmüş gibi olmuştum.

Osmaniye diye diye yorulan insanlara destek verilmesi yerine köstek olanlar, parazit yapanlar ne zaman bu huylarını bırakacaklar diye merakla bekliyorum!

Sevmek dilde söylenilenle olmuyor, yürekten gelecek ve sevmenin almak değil, vermek olduğunu yüreğinde taşımayanlar her zaman bulundukları ortama zarar verirler. Mutlu günler dileklerimle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar