20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ozanların Diyarı

Komşu ilimiz Gaziantep, Türkiye’de bir ilke imza attı. Gaziantep Sanatçılar Derneği Başkanı Ahmet Onurlu hazırladığı proje ile hem ilini tanıttı, hem de tam gündeme oturacak şekilde ‘kardeşlik’mesajlarının verilmesini sağladı.


Türkiye’nin 81 ilinden gelen sanatçılar, kendi yörelerinin türkülerini seslendirirken, birlik ve bütünlüğü ortaya koyuyorlardı.


Böylesi bir etkinlik Türkiye’de ilk kez olurken, böylesi bir kardeşlik ve birliği ise yine kültür ve sanat insanları gerçekleştiriyordu.


Karacaoğlan’ın, Dadaloğlu’nun diyarı Osmaniye ilimiz de bu etkinlikte yeralırken, bizim için ayrı bir gurur kaynağı ise OŞYAD yönetim kurulu üyemiz Ozan Maranlı (İbrahim Karacülle)’nin Osmaniye ilimizi temsil etmesi oldu.


Ozan Maranlı, programa hazırlanırken ciddi anlamda hazırlıklar yapıyordu. Birlikte paylaştığım konular arasında Osmaniye yöresini hangi türkü ile tanıtabileceğini konuşuyorduk.


Hatta Ozan Maranlı sosyal paylaşım sitesindeki arkadaşlarından da yardım istemişti. Seslendirmek istediği birkaç türkünün adını yazarak Osmaniye’yi en iyi şekilde temsil etmenin uğraşını vermişti.


Seslendirilmesi düşünülen türkülerden biri de Aşık Feymani’nin “Ahu gözlüm” eseriydi. Feymani ile görüşülüp izni alınacak, uygun görmesi halinde Osmaniye ili adına bu eser seslendirilecekti.
Tam Aşık Feymani ile görüşeceğimiz gün, Feymani Osmaniye’deydi. 5. Aşık Feymani Şenlikleri’nin davetiyesi dağıtmak üzere Osmaniye’de bulunan Feymani ile yüzyüze görüşen Ozan Maranlı, gereken olumlu yanıtı almıştı. Hatta, Aşık Feymani böyle bir isteği seve seve benimsediğini belirterek Maranlı’ya teşekkür bile etti.


Osmaniye ili adına Ozan Maranlı Gaziantep ilinde sahne aldığında, komşu ilden geldiğini ve Osmaniye’nin ozan ve şairlerin diyarı olduğunu vurgulamıştı. Saatler 22.30’u gösterirken Osmaniye türküsü salonda yankılanıyordu.


Türkiye’nin kardeşliğine vurgu yapan bir program ile sanatçılar Gaziantep ilinde buluşurken, ertesi günde ilin tarihi ve turistik yerleri gezilmişti.


Osmaniye’de yapılan etkinliklerin her geçen yıl azaldığını, bazılarının unutulduğunu gündeme taşımıştım. Yerfıstığı Festivali’nin yeniden kaldığı yerden başlatılması için toplantı yapan Vali Dr. Mehmet Oduncu’nun Merkez Valiliğine atanması ile birlikte, toplantılar bitti, festival sözleri bile unutuldu.


Ürünlerinden kazanç elde eden yerfıstığı tüccarlarının duyarsız kaldığı ve ellerini taşın altına koymadığı yerfıstığı festivali, Vali Dr. Oduncu’nun da kentten ayrılması ile unutuluverdi.


Sözde Osmaniye yerfıstığı Festivali 17-18 Ekim 2014 tarihlerinde yapılacaktı. Yani yarın Osmaniye ilimizde Festival etkinliği başlayacaktı, ama cesaret edilemedi, sahip çıkılamadı, taşın altına elini koymak isteyenler çekingen davrandılar.


Şimdi Osmaniye’de tanıtım için kaç etkinlik kaldı diye sorsam sizlere, bir elin parmakları kadar olduğunu bile sayamazsınız. Yani bir elde 5 parmak var, ama Osmaniye’nin tanıtımı için yılda 5 ayrı ciddi etkinlik yapılmıyorsa, bu kentin gelişmesini, tanınmasını isteyenlerin neler yaptığı düşünülür. Gazeteler yazar, yazar ama kim umursuyor ki! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar