26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4664
EURO34.8347
ALTIN2448.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Öyle bir rakam ki!

Bazı insanların ‘uğursuz’saydıkları rakamlar vardır. Bu rakamların arasında en çok insanın inandığı veya inanır göründüğü rakamın ‘13’olduğunu duymaktayız.


Bu rakamın nereden aklıma geldiğini merak edenler olacaktır şimdi. Onu da sizlerle paylaşacağım. Benim herhangi bir rakama veya güne takıntım olmadı, böyle bir takıntıyı da aklıma getirmiyorum.


Örneğin 7 günün her birinin benim yanımda değeri aynıdır. Ay içerisindeki rakamlar da benim için eşit sayılır. Hafta sonu da çalıştığım için Pazar ile Pazartesini karıştırdığım olmuştur. Tatil günleri de çalıştığımız için günlerin her biri aynı değerdedir.


Gelelim 13 rakamına ve bazı insanların takıntı yaptığı ve ‘uğursuz’ saydığı rakama.


Takıntısı olan insanlar için düşünüp konuştuğumda, eğer böylesine ‘uğursuz’ bir rakamın sayısı ‘13’ ise, keşke diyorum 13 yerine; 12 veya 14 olsaydı. Hatta 14 rakamını uğurlu sayanlar bile var.


Örneğin güzelliği tarif etmek için “ayın 14’ü gibi parlak”diye konuşurlar. Yani ayın 14’ünün güzelliğini, parlaklığını anlatmaya çalışırlar. Bu nedenle de keşke başvuru sayısı 14 rakamında olsaydı.


Başvuru dedim, sanırım hangi olaydan sözettiğimi sezinleyenleriniz olmuştur.


Osmaniye Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den başvuru sayısının 13’te kaldığını öğrendim. Bu nedenle bugünkü 13 rakamı üzerine bir espri türünden yazıyı kaleme almak istedim.


Ak Parti İl başkanı Av. Emir Hasan Arslantaş’ın, 13 rakamının uğursuzluğu konusunda takıntısı var mı yok mu bilemem ama, Başkan Arslaştaş’ın bu rakamı değiştirebilmesinin olası olup olmadığını merak ediyorum.


Ya birinin evraklarında eksik olması nedeniyle başvuru rakamı 12’ye insin. Öyle ki yılın 12 ayı olduğu gibi, Ak Parti’den de 12 aday adayı başvurusu yapıldı esrisi yapalım. Ya da bur kişi daha başvuru yaparak  sayı 14’e çıkarılsın ve Ayın 14’ü gibi güzellikler esprisi ile aday adayı sayısını anabilelim.


Tüm bu sözler ve esprililer bir yana. Bundan sonrası için Ak Parti’deki yarış daha da kızışacaktır. 13 kişi ayrı çalışma kulvarında kendilerini tanıtmaya özen gösterecek, son gün geldiğinde ise adayın belirlenmesi ile yaşanacak olası olayları kamuoyu merak etmeye başladı.


Böyle bir olumsuzluk, kırgınlık yaşanabilir mi, bilinmez mi bilinmez ama, Osmaniye Ak Parti örgütünde yaşanabilecek olası kırgınlıkları İl Başkanı Arslantaş tarafından barış içerisinde çözümlenebileceğini gözlemliyorum.


Başkan Arslantaş, bu görevi getirilirken veya bu görevi isterken parti içerisinde barış, birliktelik, kardeşlik içerisinde çalışmaları başarı ile yürütebilecek bilgi birikiminde olduğunu gözlemlemekteyim.


Ak Parti içerisinde 13 aday adayı başvurusunun dışında, hiç beklenmedik bir ismin Osmaniye Belediye başkanlığı için aday gösterilip gösterilmeyeceği de kamuoyu tarafından merak ediliyor.


Geçmiş yıllarda Davut Çuhadar’ın beklenmedik bir isim olarak Osmaniye Belediye Başkanlığı için aday gösterilip, henüz kenti yeterince tanıyamadığı halde, parti örgütünün yoğun çalışmaları sonucu Belediye Başkanı koltuğuna seçildiği gibi. Bugün de aynısının yaşanıp yaşanmayacağı konuşuluyor. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar