23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5656
EURO34.8931
ALTIN2431.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

OTSO seçimleri

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’nda Genel kurul hazırlıkları her geçen gün yoğunluk kazanırken, geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yılki genel kurul toplantısının da hareketli geçeceğini sezinliyorum.


Her OTSO genel kurul toplantıları heyecanlı ve birden fazla adaylı şekilde yaşanır.


Meslek grupları adaylarında da heyecanlı olaylar yaşanır. Sonunda OTSO Başkanlığı ve Meclis Başkanlığı seçimleri yine hareketli geçiyor.


Bu kente hizmet edebilme uğruna aday olanlar arasında kaybedenlerin üzülmemesi, kazananların da fazla böbürlenmemesini bir erdemlilik olarak görüyorum.


Önümüzde OTSO’nun yeni genel kurul toplantısı var. Şu anda bize ulaşan bilgilere göre, 4 adayın seçimlerde yarışacağından sözediliyor. Bir yönetim biriminde mevcut adayın yeniden aday olması, ileride daha farklı hizmetlere imza atacağını ve yönettiği kuruluşu daha da ileriye taşıyacağı şeklinde yorumlanır.


Mevcut başkan dışındaki adayların ise, kuruluşa yeni kan getirilmesi, mevcut yöneticilerin yeterince çalışamadığı şeklinde yorumlanır.


Önümüzdeki OTSO seçimlerinde kazanan kim olursa olsun, öncelikle kuruluşun ve Osmaniye’nin kazanmasından yanayız. İzliyoruz, izleyeceği ve konuşmaları not alıyoruz. Aday iken verilen sözlerin seçimi kazanmanın ardından unutulup unutulmadığı, yerine getirilip getirilmediği konuları bizi daha çok ilgilendirmektedir.


Şu anda 4 adayın ismi geçerken, önümüzdeki günlerde yenileri çıkar mı, çıkmaz mı veya aday sayısı azalır mı, azalmaz mı onu da süreç gösterecektir.


Bazı genel kurullar öncesinde önce adaylar ortaya çıkar, bir süre sonrasında da adaylıktan geri çekilip bir diğer adayın yanında yeralma olaylarını da yaşadığımız için şimdilik kamuoyu adına gelişmeleri izliyoruz.


Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası genel kurulu gerçekten önemli, önemli olduğu kadar da genç ilimiz Osmaniye’nin gelişmesi açısından hizmet noktasında, uyumlu çalışma noktasında daha farklı önem kazanmaktadır.


Böylesi bir kuruluşu yönetmeye aday olmak öncelikle cesaret ve bayrağı yükseğe çıkarabilmek adına bilgi ve beceri ister. Bu bilgi ve becerileri kendilerinde bulunan 4 adaya da başarılar diliyoruz.


Genel kurul toplantısı ve seçimler tamamlanacak, kazananlar ve kaybedenler belli olacak. Dileğimiz seçimler sonunda tatsızlıklar yaşanmamasıdır. Kazanan Osmaniye olsun düşüncesinden hareket edilmesidir. Bir aday kesin kazanacağım diye ortaya çıktığı zaman, öncelikle iyi düşünerek bu iddiasını kanıtlayabilmelidir. Değişik kişi ve meslek grupları, adaylar ve çevrenin etkileri ile adayın bilgi, beceri ve bu yükü kaldırıp kaldıramayacağını da oy verenler düşünecek, yorumlayacaklardır.


Bunun dışında, gruplaşmalar arasında yakın takip olayı da önemlidir. Tatlı bir ortam içerisinde OTSO seçimlerinin kırılıp dökülmeden yaşanması dileklerimle, saygılar…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar