25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.6161
EURO35.0496
ALTIN2430.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Osmaniye’de “Şiir nefesi”

Doğup yaşadığım ve gazetecilik mesleğimde 46 yılını vererek, şu anda bile görevimi sürdürdüğüm Osmaniye’miz adına; İl olması ile birlikte başlattığımız “Ekmek ödüllü şiir yarışması” etkinliklerinin bugün 22.’ncisi gerçekleştiriyoruz.

Osmaniye’mizde bugün saat:13.30’da Kıbrıs şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisinde başlayacak olan “Kültür-sanat festivali” kapsamındaki etkinliklerle farklı saatler yaşayacak. Her yıl olduğu gibi saatler 17.30’u gösterdiğinde yarışmaya katılan şairlerin ödülleri verilecek.

Osmaniye’de bugün şiir coşkusu için hazırlıklar tamamlandı, Bir kişi Almanya olmak üzere; yurdumuzun 41 ilinden toplam 348 şiiri ile  katılan 167 şairi ilimize  davet ettik. Güneyden-Kuzeye, Doğudan-Batıya; yurdumuzun değişik illerinden gelmesini beklediğimiz şairlerimiz, etkinlik alanındaki yeşil çimler arasında ve ağaçların altında buluşup ödüllerini alacaklar. 

22 yıldır söz verilen günde,  aralıksız olarak gerçekleştirdiğimiz  “Ekmek ödüllü şiir yarışması” yılda bir kez şairlerin buluştuğu Osmaniye ili ile markalaşmış duruma getirmenin haklı gururunu yaşıyorum.

İlk kez “belki de bencil davrandım” ama haklı olarak söylemem gerekirse,ilk yılından başlamak üzere 22 yıldır aralıksız olarak bu etkinliğin Genel koordinatörlüğünü, yükünün çoğunluğunu çeken insan oldum.  Böyle bir organizasyonu bu kadar yıl nasıl gerçekleştirebildiğime ben de bazı anlarda inanamıyorum, ama gerçekleştirdiğimiz gerçeği de ortada.

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) organizasyonu ile düzenlenmekte olduğumuz  bu yarışmaya Osmaniye Belediyesi’nin de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Bu gün şairler şiirlerinin emeği olarak; ekmek, kalem, karanfil, kitap ve katılım belgelerini alacaklar.

Tüm şairlere ödül verilen tek şiir yarışması olarak Osmaniye ile markalaşan bu yarışmamızda ayrıca kentin kültür ve sanatına katkıda bulunan, ancak şu anda hayatta olmayanların da anılarını yaşatmak amacı ile ödüller vereceğiz.

Burada bir olayı okurlarımla paylaşmak istiyorum. 

Osmaniye’ye önemli hizmetlerde bulunmuş, kültürel ve sanatsal anlamda kentin adını duyurmuş olmalarından dolayı anılarına yıllardır ödül verdiklerimizin aile bireylerinin duyarsızlıkları bizleri üzüyor.
Buradan bir kez daha anımsatmak istiyorum; Yaşar Kemal, A. Neşet Dinçer, Salih Sefa Yazar, Remzi Çakmak, Ali Rıza Karadağ, Mehmet Cemal Şenadam, Ahmet Birgül, Ahmet Borazan, Süleyman Yurtsever,  Yüksel Öktem, Mustafa Dinletir ve Gökhan Erkmen  anılarına bu yılda ödüllerimiz olacak.
Bu notumu bir kez daha burada anımsatırken, duyarsızlıkların sürmemesini ümit ediyoruz.
Bugünkü etkinliğin ardından, ertesi gün il dışından gelen şairlerle birlikte Osmaniye’nin tarihi ve turistik yerlerine gezi düzenlenecek. Bu etkinlik içerisinde şiirler okunup, türküler söylenirken, halaylar çekilerek hem gezi, hem de piknik ortamında bir gün yaşanacak.
İl dışından gelen şairler, Osmaniye’de yaşadıklarını kentlerine gittiklerinde anlatacaklar, gazete veya dergilerinde yazacaklar.
Tüm şiir severleri bugünkü etkinliğe bekliyoruz. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar