26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5385
EURO34.9785
ALTIN2439.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Osmaniye’de etkinlikler

Gazetemizin dünkü sayısında, Osmaniye’de yıllardır yapılan, sonrasında da iptal edilen etkinliklerden sözetmiştim.


Özellikle Osmaniye’nin adının duyurulması ve kentimizin tanıtılmasında önemli etkinlikler arasında yer alan; “Zorkun yaylası Çocuk Şenlikleri” ile “Osmaniye Yerfıstığı Festivali”nin iptal edilmeleri ve yapılmamalarını gündeme taşımıştım.


Dünkü yazımın ardından Osmaniye Valiliğinin  girişimi ile kentimiz adına sevindim. Vali Dr. Mehmet Oduncu Başkanlığında bugün saat:11.00’de Osmaniye yerfıstığı Festivali ile ilgili bir toplantı yapılacağını öğrendim.


İlimizin Valisinin bu duyarlı davranışına sevinirken, yerel yönetimin ve Osmaniye’deki Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odası yöneticilerinden de aynı girişimleri bekledim.


Osmaniye’nin tanıtımı için  önce sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler ellerini taşın altına koymalıdır. Valilik ise projelere destek verir, programların gelişmesinde katkılar sağlayabilir.


Osmaniye’de etkinlikler iptal ediliyor diye gündeme getirirken yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarını duyarlı olmaya çağırıyordum.


Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası sadece üyelerinden aidat alarak veya hizmet verirken belli miktarlarda para alarak çalışmanın dışında, kentin tanınması amacı ile etkinliklerin içinde olamazlar mı?


Osmaniye’nin tanıtılması noktasında şu anda devam eden iki etkinlik görüyoruz. Bu etkinliklerin ikisi de 17. yılını gerilerde bıraktı.


Osmaniye’de önceleri Topluma yeni Bakış gazetesi tarafından, son 4 yıldır da Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından düzenlenmekte olan, “Ekmek ödüllü Şiir yarışması” bu yıl 17. etkinliğini gerçekleştirirken, etkinlik tarihinde ve yılında 17 yıldır aksamasız olarak gerçekleştirdi.


Yine Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından düzenlenen Aşıklar Şöleni’nin geçtiğimiz hafta 17.’ncisi gerçekleşti. Her iki derneğin Osmaniye’nin tanıtımı adına düzenlediği bu etkinliklerin dışında başka  etkinlik kaldı mı?


Şimdi yeniden başa dönmemiz gerekirse; Osmaniye’de günü gün ederek yaşamak, günü kurtarmak, çalışıyormuş gibi görünmekle bu kent tanıtılabilir mi?


Bugün yapılacak olan toplantıda bir takım öneriler getirilecek, projeler ortaya konulacaktır. Vali’nin yanında öneriler getirip konuşanlar, toplantı salonundan ayrıldıktan sonra bütçeyi bahane ederek işin ciddiyetinden uzaklaşır hale geleceklerinden kuşkuluyum.


Osmaniye’de istedikleri zaman, istedikleri etkinliklere bütçe ayıran, kurum veya kuruluşlar, bu kentin tanıtılması noktasına geldiğinde bütçenin darlığından sözetmeyi bir marifet gibi göstermelerini bırakmalıdır.


Bugünkü toplantıda alınacak olan kararlar ile önerilerin kimler tarafından ne şekilde gündeme taşındığını notlarım arasına alıp, kamu oyunun bilgilerine sunmak ve Osmaniye adına etkinliklerin artırılması için paylaşmayı görev bilinci ile yerine getireceğim.


Bu kentin yaşanmaz hale gelmesinden, sosyal etkinliklerden yoksul kalmasından, akşamları saat:19.30’dan sonra çarşı merkezinin “hayalet kent” gibi görünmesinden kurtulması için çalışmamız gerekiyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar