20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ortak görüşte buluşmak

   Kişiler arasında ortak görüşlerin yarıdan çoğu birleştiği, yani anlaşılabildiği zaman yakınlık, dostluk, arkadaşlık ve beraberlik kurulur.

Birbirleri ile zıt kutuplar gibi anlaşamayanlar yalnız kaldıklarında kendilerini sorgulamaya başlar; “Hiç mi ortak yanımız yok!?_”diye düşünürler.

Yerelden, merkezi yönetime kadar halkı Meclis koltuklarında temsil edenler arasında sadece siyasi partileri görüşlerinde mi ortak görüşte buluşma yaşanabilir?

Sadece muhalefetlik yapmak için karşı çıkmak nasıl doğru olmayabilirse, iktidarın hatalı yönetimi ısrarla savunmak ta o kadar doğru olamaz!

Türkiye’de son yıllardaki iktidar ile muhalefet arasındaki atışmalar, sürtüşmeler ve eleştirel sözleri dinlediğimde; “sizler bizleri temsil eden seçilmişler olarak, hiç mi ortak bir noktada bulamaz mısınız!?” diye tepki veriyorum.

Sadece muhalefetlik yapmak için konuşmak yerine, aklın sesini dinleyerek mantıklı kararlar alınabilme noktasında zıtlıklar yaşanmasını anlayamıyorum.

Belediye Meclis salonlarındaki kürsülerde veya TBMM’deki kürsüdeki konuşmalar sırasında kullanılan sözlerin, atışma ve kavgaya dönüşmesinde yaşananları izlerken; mahallemizdeki çocukluk arkadaşlarımla oynarken yaptığımız kavgaları anımsıyorum.

Makam, mevki, koltuk ve kimlikten vazgeçmeme uğruna yapılan konuşmaları izleyenlerin güldükleri ve o konuşan kişiye tepkilerini bilmelerinin önemini belirtmek isterim.

İktidar partisinin Genel Başkanından, Bakanlarına ve Milletvekillerine kadar, bunun yanında iktidara destek veren diğer siyasi parti Genel başkanından Milletvekillerine kadar, Muhalefette ortak bir görüşte buluşmama gibi bir karşılıklı atışma ve tepkiler halkımız tarafından izleniyor.

Bu olayların izlenmesine en çok ta iktidardan yana olan; görsel ve yazılı basın servislerinin etkisinin yoğunlukta olduğunu görmekteyiz.

Ortak görüşte birleştiğimiz noktaların olabileceği olayların da bulunduğunu; ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı” ile ilgili TBMM’de iktidar partisi ile Muhalefet Partisi Milletvekilleri ortak görüşleri ile tepkilerini gösterdiler.

Ulusal çıkarlarımız sözkonusu olduğunda muhalefetin, iktidarın yanında olması ne kadar güzellik ise, halkın çıkarları noktasında da aynı görüş birliğinde buluşulması önemlidir.

İktidar Partisi ile destek veren MHP’li Meclis üyelerinin yerel yönetimlerde Muhalefet Partili Belediye Başkanlarının hizmet noktasındaki çalışmaları için Meclis’e sunduğu tekliflerin “Red” oyları ile kabul edilmemesi olayını, halkımızın da bir düşüncesi olabileceği şeklinde yorumluyorum.

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarında; AKP ile MHP oylarının çoğunluğu nedeni ile yönetimin yapmak istediği hizmetler Red ediliyor.

Osmaniye Belediye Meclisinde, MHP’li yönetim ortaklığındaki AKP ile birlikte İyi Parti ve CHP’li Meclis üyeleri oturumlarda alınan kararlara “oybirliği” ile imza atıyorlar.

Örnek mi; 2021 yılı için Osmaniye’de içme suyuna yüzde 21 oranında zam yapılırken; oybirliği kararı alındığını bilmeyenlere bildirmek istiyorum.

Sevmek ile Sevişmek farklı olayları çağrıştırır!.. Öyle mi dostlarım!?

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar