24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5789
EURO34.9278
ALTIN2426.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ortak düşünce mi!?..

Bir halk deyimi vardır; “Senin düşmanın benim de düşmanım!”diye söylenir. Bir başka deyim ise; “Benim doğrularımı değiştiremezsiniz!” şeklinde dile getirilir.

Hangisi olursa olsun, ya da benzer halk deyimleri ile ilgili burada kimseye ahkam kesecek değilim!  Yalnız bazı “Halk deyimi” adı kullanılarak yapılan “düşmana hizmet veya vatan hainliği!” gibi sözleri kabullenmek benden istenmesin!

Örneğin; “Asılırsan İngiliz ipi ile asıl!”, “Bana değmeyen yılan bin yaşasın!”  gibi deyimlerin İngiliz ajanları tarafından halkımızın arasında yaygınlaştırılmak istenmesini kabullenemiyorum! 

Zeytin yağı ile ilgili olayları daha önceki yazılarımın birinde sizlerle paylaşmıştım. Zeytin yağının sağılık yönünden yararlarının çok olması ve Türkiye’de fazla tüketilmesi nedeniyle, Amerika’nın Türkiye’deki zeytinyağlarını normalin üzerinde fiyatlarla alarak, kendi ülkesinden ülkemize yağ ihraç ettiği, bununla da yetinmeyen ABD, şu anda bile dinlediğimiz; “Zeytinyağı yiyemem aman, pembe fistan giyemem aman!” diye türküyü piyasaya sürerek farklı bir projeyi uygulamaya koyduğunu bilenleriniz olmalı!..

Bu olayla ilgili ayrıntıları daha önce bu sütunlarda yazdığım için ayrıntılara yeniden girmeyeceğim.

Aynı takımı tutanlar sahaya geldiklerinde hep bir ağızdan tempo tutarlar. Takım galip gelirse takımı çalıştıran da oyuncular da, yöneticiler de iyidir. Ancak, takım yenilirse, bunların üçü de tepki görür.

İyi oynayanın kazandığı, kötü oynayanın kaybettiği gerçeği düşünülmez! Burada taraf olmak önemlidir, yani belli düşünce ortamında ortak tavır koymak önem taşır!

Gelelim İyi Parti’nin TBMM’ne verdiği önergeye. Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “çözüm sürecinde, hiçbir resmi karar olmadan, T.C. ibaresinin kimlerin talimatı ile  kamu kurum ve kuruluşlarından kaldırıldığının belirlenmesi konusunda mecliste araştırma istiyoruz” şeklindeki önergenin TBMM’deki oylama sonucunu sanırım medyadan izlemiş veya okumuş olmalısınız. 

Yapılan oylama neticesinde; AKP’nin Red, MHP ile HDP Çekimser kalırken önerge kabul edilmemiş oldu. Bu  oylamada  CHP ile İyi Parti’nin oyları yetersiz kalıyordu.

Bu konudaki AKP Trabzon milletvekili  Adnan Gülnar’ın sözleri: “… spekülatif ve organize şekilde konu gündeme getirildi ve T.C. ifadesinin kaldırıldığı yalanı söylendi” 

AKP Milletvekili Gülnar’ın sözlerine mi inanayım, Osmaniye’deki  Ziraat bankası, Sağlık Müdürlüğü kuruluşları ve diğerlerindeki görüntüleri ile haberlerini yaptığım kurumlara mı inanayım!

Ama bir olaya inanmaya çalışıyorum, o da MHP Liderinin her koşulda “Vatan haini” olarak ilan ettiği, elini kaldırarak bir terör örgütünün (reklamını yaparcasına) adını söyleyerek hedef aldığı HDP ile T.C. tabelaları konusunda aynı düşüncede birleşerek “Çekimser” oyu kullandılar.

Resmi kurumlarda T.C. ibaresinin kaldırılması konusunda TBMM’ne verilen önergenin oylanması sırasında MHP ile HDP’nin  aynı düşünce ve çizgide olması tesadüf olabilir mi!?

Hemşehrimizin bir bildiği vardır sanırız!..Hesap-kitap olayında; dost ile düşman ayak izleri bazı anlarda karışabilir!.. Esenlikle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar