19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5981
EURO34.8121
ALTIN2508.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Olmak ya da olmamak!

Yerel seçim takviminin belirlenmesinin ardından Belediye Başkanı olabilmek için Aday Adayı olanlar, sabırla, heyecanla adayın isminin belirlenmesini bekliyorlar.


Aday adayı oldukları yerleşim birimine gerçekten ve samimi olarak belediye başkanı olmak isteyenler ile, kendilerine kariyer sağlamak veya mesleklerinde yükselmek isteyenler arasında farkındalıkları basın mensupları izliyor ve fark edebiliyor.


Osmaniye’de MHP ile CHP’nin belediye başkan Adayları belli oldu. Ak Parti’nin adayının kim olacağı sabırla, heyecanla ve merakla bekleniyor. Aday adayları harıl harıl çalışıyorlar. El broşürleri, sosyal medya, gazete ilanları, duvar afişleri ve ziyaretlerle kendilerini tanıtmaya uğraşıyorlar. Onlara kolaylıklar diliyoruz.


Ancak, burası önemli işte. Gerçekten ve samimi olarak aday olmak isteyen, aday olmasının ardından da Belediye başkanı olarak bu kente hizmet etme konusunda samimiyetli olan kaç aday adayı olduğunu gözlemliyoruz.


Kimlerin bu konuda samimi, kimlerin kendilerine kariyer edinme ve kimlerin makam ve mevki uğruna çalıştıklarını burada yazmayacağım.


Bunları yazmamamın amacı, 30 mart yerel seçimlerinin ardından kamuoyunda zaten bilinip, görülecektir. O gün geldiğinde herkesin çıplak gözle görebileceği için şimdiden herhangi bir aday adayının morelini bozmak gibi bir niyetim yok.


Bizim isteğimiz Osmaniye’miz adına ciddi ve samimi olmaları, bu kenti 20 yıl geriye değil 50 yıl ileriye taşıyabilecek kişilerin aday gösterilmesidir.


Böylesine bir yükü kim kaldırabilir diye düşünüp tartışmak ise siyasi partilerin İl, İlçe yönetimleri ile Genel merkezin vereceği kararlarda belli olacaktır.


Adaylarının isimlerinin belirlenmesinin ardından, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyelikleri için de çalışmalar yoğunlaşacaktır. Daha önceki yazılarımda değindiğim gibi, bu her iki Meclis üyelerinin bilgi birikimlerinin de önemli olduğunu bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum.


Alınacak kararlarda Meclis üyelerinin etkileri önemlidir. Kenti iyi tanıyabilen, her mahalle ve sokaktaki sorunları incelemekten kaçınmayan, nerede hangi eksik ve aksaklıklar varsa sorunları Meclis toplantılarına taşıyıp gündeme getiren Meclis üyeleri istiyoruz.


Yakasına Meclis üyesi rozetini takmakla, canının istediği zaman toplantılara katılıp, sandalyesinde uyuklayarak, konuları araştırıp incelemeden parmak kaldıran Meclis üyeleri istemiyoruz.


Kentin geleceği için, bu kentte yaşayan tüm canlı ve cansız varlıklar için güzelliklere imza atabilecek, güzelliklere parmak kaldırabilecek, yaşadığı yerleşim birimini sevebilen, bu konuda önemli kararlar alınması için gereken çalışmaları yapabilen bilgi birikimine sahip Meclis üyeleri istiyoruz.


Osmaniye’deki siyasi partilerimizin İl ve İlçe Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinden bunu bekliyoruz.


Bu kentte bir dönemin ardından eksik ve aksaklıklar oluşmuşsa, yeni gelen Belediye başkanı “enkaz devraldık” derken, bu sözlerin sorumlularının sadece dönemi kapanan belediye başkanı olmadığı, aynı zamanda Meclis üyelerinin de sorumluluk taşıdığını anımsatmak istiyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar