29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3718
EURO34.9866
ALTIN2325.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Okullar kapanırken

Bugün ilköğretim ve Liselerde öğrenciler karnelerini alacaklar ve yaz tatiline girecekler.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin önünde yeni bir dönem başlayacak. Gelecek yılki eğitim ve öğretim dönemini bekleyecekler, yaz mevsimi süresince dinlenebilmenin ümidi ile bugünü beklemenin heyecanını bugünle noktalayacaklar.

Bugün öğrenciler karnelerini alacak ve okullar kapanacak dedim. Karneleri zayıf olanlar ve sınıflarını geçemeyenlerin üzülüpte üzücü olaylar yaşamamalarını diliyorum.

Özellikle öğrenci velilerinin, çocuklarının kırık notları için kızmamaları ve onları anlayışla karşılamalarını öneriyorum. Hiçbir çocuk zayıf karne ile gelmek veya sınıfta kalmak istemez. Bir çocuğun karnesinde kırık not varsa, aile bireyleri ve arkadaşlarının da bunda etken olduğunu unutmamak gerekiyor.

Çocuklarınıza kırık notlar için kızmak yerine, bir eğitim ve öğretim yılı boyunca çocuklarınızla ne derece ilgilenip ilgilenemediğini anımsayın.
Okullar kapanacak ama, öğretmenler bir süre daha okula gelip gidecekler. Çünkü önümüzdeki dönemde 4+4+4 eğitim sistemi ile okullar açılacak. Bu sistemdeki bilgilerin öğretilmesi için öğretmenlerimiz kurs görmeleri gerekiyor. Yani okullar kapanıyor, ama öğretmenler yine bir süre için okullarında olacaklar.

Bu arada okullara kayıtlarda başlıyor, her yıl olduğu gibi ‘kayıt parası’ sıkıntıları yaşanacak. Milli Eğitim Bakanı hiçbir veliden kayıt parası adı ile para istenemeyeceğini söylüyor. Her yıl olduğu gibi söylenenler okullarda farklı uygulandığını da görüyoruz.

Milli Eğitim Bakanı’nın Ankara’dan verdiği talimatlara buradaki okullarda uyulup uyulmadığına gelince, bazı veliler kendilerinden yüksek miktarda kayıt parası istendiğini bize anlatıp, bizler de bunu haber yaptığımızda neler yaşadığımızdan sözedeyim.

Geçtiğimiz yıl bir okulda veliden istenen parayı alamayan okul idaresi kayıt yapmama gibi bir durum yaşanmış. Veli durumu bana anlattı, bende kayıt parası ile ilgili köşemde konuyu gündeme taşıdım. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen Müfettişler  Okul Müdürüne benim ismimi ve yazımdan sözederek incelemeye başladıklarını öğrendim. Okul müdürü beni arayıp böyle bir haberiz neden yazdığımı sordu.

Milli Eğitim müfettişleri görevlerini yapmak için velilerle görüşmek yerine benim yazımdan sözederek, Okul müdürü ile aramda farklı olaylar yaşanmasını getirecek şekilde konuşmalarını yakıştıramadım.

Benzeri olayları geçmiş yıllarda Osmaniye Belediye Zabıta memurları ile da yaşadım, kaçak inşaatta görevlilerle de. Bir aksaklığı Zabıtaya telefonla bildirdiğimde, gelen memurlar benim adımı vererek esnafla konuşurken, görevlerini yapmak yerine, insanları birbirlerine düşürmek istercesine bir tavır olarak yaşananları kınadım.

İnşallah bu yıl da okullarda kayıt parası sorunu yaşanmaz, yaşandığında da konuyu gündeme taşırsam, görevlerini yapması gerekenler benim yazdığım için okula incelemeye geldiklerini söyleyerek Okul Müdürü ile sohbet edip gitmezler. Herkes görevlerini yapmalı diyorum. Saygılarımla..
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar