28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Okullar açıl(dı)ıyor!..

Okullar yeni eğitim ve öğretim yılı ile bugün tanışacaklar. Milli Eğitim Müdürümüz öyle diyor.


Oysa okulla yeni tanışan çocuklar geçtiğimiz Pazartesi günü sınıflarında yerlerini aldılar. Miniklerin bu ikinci haftası, ama diğer öğrencilerin ilk ders zili bugün çalacak.


Okulların açılacak olması nedeniyle bugün programlar da düzenleniyor. Geçtiğimiz hafta okulla tanışan minik öğrenciler nedense Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gözden mi kaçırıldı, farkına mı varılmadı, onlar için başarı dileklerinde bulunulmadı.


İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan  Çelik’in yeni eğitim-öğretim yılı mesajını bugün gazetemizde ve diğer yerel gazetelerde okuyacaksınız. Bugünkü mesajından önce geçtiğimiz hafta başında minik öğrenciler için de ayrıca bir mesaj beklemiştik, hatta anımsatmıştık ama Milli Eğitim Müdürü Çelik’in ziyaretçileri kabul etmekten olsa gerek, gazetemizdeki anımsatmayı okumamış demek ki!


Yeni eğitim ve öğretim yılı açılış töreni programını incelerken gözlerime takılan bir noktayı yazma gereği duydum.


Program Ruhi Özden-Yüksel Özden Kardeşler İlkokulunda yapılacakmış. Bu okulun hangi mahallede olduğunu yazmayı unutmuş olmalılar. Yeni eğitim ve öğretim programına gitmek isteyenler okulun hangi mahallede olduğunu bana sordular. Milli Eğitim Müdürlüğü, hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi önemli bir kurumun davetiyesinde sanki herkes okulun adı yazıldığında yerini biliyormuş gibi davetiye bastırırsa ne diyelim.


Değişik sınavlar yapılır, sınava girecek öğrenciler belgeleri ellerine aldıklarında okulun adının altında hangi mahalle ve sokakta olduğunu ayrıntıları ile görebilirler.


Bugün yeni eğitim-öğretim töreninin yapılacağı okulun hangi mahalle ve sokakta olduğunu bilemeyenler öğrenmek için tanıdıklarına soracaklar.


İl Milli Eğitim gibi bir kurumun yaptığı böylesi eksikliği umarız bundan sonra yapmaz diye de anımsatmak istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik davetiyeye adını yazmayı unutmamışsa, okulun bulunduğu mahalle ve sokağı yazmayı da unutmamalıydı diye düşünüyorum.


Bugün okulların ilk zilinin çalması ile birlikte öğrenci velileri de çocuklarının gereksinimlerini alma telaşlarını sürdürecekler.


Bu arada bazı okullarda tamiratlar başladığını, tamirde olacak okul öğrencilerin taşımalı eğitimle tanışacağını da öğreniyoruz.


Okullarımızda tamiratlar yapılacaksa, bun işleri yeni eğitim ve öğretim yılının başına getirmenin ne alemi vardı? Okullar kapatıldıktan sonra tamiratlar başlamalı, yeni eğitim-öğretim yılına da yetiştirilmeliydi.


Oysa ödenekler, yazışmalar ve benzeri prosüdürler nedeniyle bu tür aksaklıklar geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine yaşanıyor.


Bu konudaki sorunlara da bir çözüm yolunun bulunması için çalışmalar yapılmalı çocuklar kendi mahallelerindeki okullarda okumaları sağlanmalıdır.


Bazı mahallelerdeki ilkokulların Ortaokul yapılması nedeniyle, öğrenciler başka mahalle okullarına kaydırıldı. Evleri ile okulu arasında uzaklık nedeniyle servise binmek zorunda kalan öğrencilerin velilerinin ekonomik durumları da düşünülmeli. Tüm öğrenci, öğretmen ve eğitimcilerimize yeni eğitim-öğretim yılında sağlık ve başarılar diliyorum. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar