26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4447
EURO34.7287
ALTIN2441.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

OKÜ mü!?

Sohbetlerimde her zaman konuşurum, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) bir başka dünya da ve kente uzak yaşıyor diye!

Üniversiteler, halk ile iç içe olmadığı sürece yerleşik kent insanına yabancı olurlar. OKÜ’de yıllarca Rektörlük yapanlarla bazı anlarda toplantılarda görüşmelerimiz oldu. Kasıntıları, halktan kopuk hallerini ve kabuğuna çekilmiş bir eğitim-öğretim yuvasının üst yöneticisini izlerken bir sigara yakarak gözlemlemeyi tercih ettim.

Onlar ki kendilerini yükseklerde gören, ayrı bir kentte yaşarcasına halktan uzaklaşmayı yeğlercesine, “Akademik akılları ile” bildiklerine yaşama geçirmek isteyenler gibiydi.

OKÜ’nün eski Rektörü Büyükalaca, görevi bitti ve gitti. Bu kente neler getirip getirmediğini kim veya kimler sorguladı? Kentten kopuk bir Üniversite ile öğrencilerin halk ile kucaklaşması olayı arasında bir perde çekilmesi gibi olaylar yaşanmasını gözlemledik.

OKÜ’de Rektör değişti, Prof. Dr. Murat Türk’ün atanması ile birlikte kutlamaya da gittik. OKÜ’nün kent insanı ile bütünleşmesini önerdik. Rektör Türk ise önerilerimizi dikkatle dinledi, sadece OKÜ’nün resmi internet sitesindeki etkinlik fotoğraflarının gazetelerde kullanılabilir ölçüde yayınlanabilecek şekilde yerleştirilmesini sağladı.

Fakıuşağı mahallesindeki OKÜ ayrı Bir “Cumhuriyet” gibi tanınmasını sürdürüyordu. Son günlerde bir de baktık ki, yeni Rektör; göreve başlamasının ardından ne gibi ortak paylaşımları kimlerle gerçekleştirmiş?

Vay anam vay! İddialar ve basında çıkan haberleri inceliyorum. Rektör Türk, eşi Zeynep’i İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Dekan vekili olarak atamış.

Olaylar bununla da kalmamış, akrabası Prof. Dr. Sabri Ulukanlı’yı Rektör Yardımcısı, Ulukanlı'nın biyolog eşi Prof. Dr. Zeynep Ulukanlı'yı Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili, yine akrabası Doç. Dr. Bülent Öz’ü Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, Öz'ün eşi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. A. Ayşe Tülin Öz'ü  Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü  olarak atadığı ileri sürülüyor.

Aynıca Rektör Türk’ün eşi Zeynep Türk'ün maliyede memur olan dayısı Savaş Dündar'ın Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı, kuzeni Yrd. Doç. Dr. Behçet Dündar'ın da Erzin eslek Yüksekokulu Müdürü olarak görev yaptığı iddialarını öğreniyoruz.

Olayların öğrenilmesi üzerine  YÖK harekete geçerek, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğünü mercek altına aldı. Önce, Rektör Murat Türk’ün eşi Prof. Dr. Zeynep Türk görevinden uzaklaştırıldı.

YÖK’ün inceleme ve araştırmaları devam ederken, gelişmelerin bununla sınırlı kalıp  kalmayacağı kamuoyu tarafından merak edilir hale geldi.

OKÜ’de yaşanan olaylar, önemli görevlere akrabaların yerleştirilmesi yanında, ekonomik açıdan da Üniversite’de farklı gelişmelerin yaşanıp yaşanmadığı yine YÖK’ün incelemeleri arasında yeralacağını öğreniyoruz.

OKÜ Rektörlüğü görevine getirilen Prof. Dr. Murat Türk’ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atamasının yapılması noktasında, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin rolünün olduğu söylenirken, Üniversite de yaşanan olayların siyasi kanadının ise nereye uzanıp uzanmayacağı da yine kentte tartışma konusu haline geldi.

Gelişmekte olan Osmaniye’de yine her geçen yıl öğrenci sayısını artıran OKÜ’de yaşanan bu olumsuz olaylar, kent halkı üzerinde üzüntü ile karşılanırken, yapılan incelemelerdeki sonuçlar merakla bekleniyor. Esenlikle… a

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar