26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5549
EURO34.9659
ALTIN2437.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Öğrencilerimiz

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte kentimizde de tören düzenlendi.

İlimizde bu yıl 582 okulda 125 bin 70 öğrenci eğitim ve öğretim görecek. İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik yeni eğitim-öğretimin başlaması ile birlikte bu yıl; 5 bin 62 derslikte, özel okullarla birlikte 8 bin 500 öğretmenin ve 9 bin 500 eğitim çalışanının görev alacağını söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılında bir kez daha, öğrenci ve öğretmenlerimize kolaylıklar diliyorum.

Öğrenci servislerine bir kez daha değinmek istiyorum. Sabahçı öğrencilerin ilk ders zilinin 07.30 olarak ayarlandığını öğrendim. Ancak sabahçı öğrenciler okul servisleri tarafından yine saat:06.35’lerde evlerinden alınıyor.

Şu anda sabahın aydınlığı var, ileriki zamanlarda sabah ezanı ile birlikte öğrenciler evlerinden alınacaklar.

Bu olayla ilgili yaptığım araştırmada ise, öğrenci servislerinin sabahları ve öğleden sonra iki ayrı taşıma yaptıklarını öğrendim. Saat:07.00’de ilk servis yapıldıktan sonra, ikinci taşıma işine başlayan öğrenci servis şoförleri saat:08.00 öğrencilerini yetiştirebilme adına mücadele veriyorlar.

Öğrenci servislerinin yetkililer tarafından denetlendiğini aylık Trafik kontrollerinden buluyorum.

Burada bir noktaya daha değinmek istiyorum, sabah saatlerinde üzerinde “Öğrenci servisi” veya servis plakası olmayan araçların da öğrenci taşıdıkları olaylarına tanık oluyoruz.

Bazı araçların ise özel olarak içerisine yeterli sayıdan fazla öğrenciyi bindirerek taşıma yaptıkları olaylarına da tanık olmaktayız.

Öğrenci servisi olmadığı halde içerisine koltuk sayısından fazla öğrenci alan araçların da yine yetkililer tarafından özenle denetlenmesini bekliyoruz.

Öğrenci servislerinin “yetki belgesi” olup olmadığı yönünde yetkililerin gereken titizliği göstereceğinden kuşkumuz yok. Bu kontroller sırasında görevlilerin yanlarından geçen, öğrenci taşıması yapan o özel araçlara da dikkat edilmesini anımsatmak istiyorum.

Yeni eğitim-öğretim yılının öğrenci ve öğretmenlerimize kazasız, belasız ve sağlıklı şekilde tamamlanması en önemli dileklerimdir.

Hiçbir çocuğumuzun burnunun kanamasına gönlümüz razı olmaz! Servislerle okuluna gidemeyen ailelerin çocuklarının da sokakta yürürken veya karşıdan karşıya geçerken onların dalgın olabileceklerini aklımıza getirerek, araç sürücülerinin dikkatli olmalarını da anımsatmak istiyorum.

Sizler işyerinize geç kalmış olabilirsiniz veya aceleniz olabilir. Özellikle kavşaklarda veya normal yollarda seyrederken dalgın bir öğrencinin aniden önünüze çıkabileceğini düşünerek, hız limitinize özel gösterdiğiniz zaman, hem kendinizin geleceğini, hem de çocuklarımızın geleceğini sağlıklı olarak sürdürmeye katkınız olacaktır.

Tüm öğretmenlerimize sabırlı eğitim-öğretim hizmeti, öğrencilerimize de sağlıklı ve başarılı dersler diliyorum. Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar