23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5695
EURO34.6997
ALTIN2411.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Öğrenci Yurdu…

Okulların açılmasına kısa süre kaldı, Özellikle Üniversitelerimize kayıt yaptıran öğrencilerin ‘Yurt’ sorunları yine gündeme gelecek.

Osmaniye’miz adına sevindirici bir haber öğrendim. Osmaniye Milletvekili Suat Önal, yaptığı bir açıklamada, Osmaniye’ye yeni bir Öğrenci yurdu yapılacağının müjdesini verdi.

Sosyal Medya üzerinden bu müjdeli haberi paylaşan Milletvekili Önal’ın, Osmaniye’de 1000 kişilik öğrenci yurdu için ihale onay yazısının Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden çıktığını da vurguluyordu.

Milletvekili Önal’in dediği gibi, bizlerde yeni öğrenci yurdunun hayırlı olmasını diliyoruz.

Osmaniye’de  öğrenci sayısının artması ve yurt gereksiniminin önemli olduğu gerçeğinden yola çıkıldığında bu girişimin başarılı sonuç vermesini ümit ediyoruz.

Öğrenci Yurdu denildiğinde, akla ilk gelen Üniversite öğrencilerinin yurtlara yerleşemeyenlerin sorunları akla geliyor.

Örneğin Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne bağlı Bahçe Meslek Yüksek Okulu’na kayıt yaptıran öğrenciler için yurt sorunu yaşanıyor. Bahçe ilçesinde daha önce ‘cemaat yurtları’ olduğu, öğrencilerin burada barınmak zorunda kaldığını öğreniyoruz. Şu anda bu yurtlar kapatılmış, ancak iki ayrı özel yurt açılmış. Bu yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler yıllık 4 bin lira gibi bir ücret ödemek zorunda kalıyorlar.

Bir öğrenci yurdunun bulunduğu yeri gördüm, yıllık 4 bin lira ücret istenilen yurt ile MYO’nun arası oldukça uzak kalıyordu.

Bir başka olay ise Bahçe ilçesinde toplu taşıma hizmeti için Belediye veya özel Halk otobüsleri bulunmuyor. İlçenin bir yerinden çarşı merkezine veya bir okula gelebilmek için, ticari taksi veya yaya olarak gelinmek zorunda kalınıyor.

Bahçe Belediyesinin toplu taşıma sorununa bir çözüm getirmesi gerekiyor.

Üniversite’ye bağlı bir Yüksek okulun bulunduğu ilçede öğrenciler için toplu taşıma araçlarının bulunması sorun olarak bulunmamalı.

Kiralara gelince, aylık 650 Tl’den başlayan evlerde öğrenciler birkaç kişi ile birlikte kalmak zorunda kalıyorlar.

Bahçe ilçesindeki MYO’da okuyan öğrenciler için iki seçenek kalıyor; ya yıllık 4 bin lira vererek özel yurtta, ya da aylık 650 TL’den başlayan kiralık evlerde kalacaklar.

Bahçe ilçesine KYK tarafından belli sayıda da olsa bir öğrenci yurdu yapılması halinde, değişik illerimizden gelen öğrenciler perişan olmayacaklar veya kayıt yaptırmaktan vaz geçmeyeceklerdir.

Ordu ilinden gelen bir kız öğrenci, Bahçe ilçesini ‘bir köy’ olarak değerlendirdikten sonra, öğrenci yurdunun ve kiraların rakamlarını da öğrendikten sonra babasına telefon açıp, kayıt yaptırmaktan vazgeçtiğini söyledi.

Bahçe ilçesindeki MYO’na öğrenci çekmek isteniyorsa, Belediye olarak toplu taşıma hizmeti sunması önemlidir. Öğrenciler özel öğrenci yurtları yerine KYK tarafından belli sayıda da olsa yurt açılmasının sağlanması önem taşımaktadır.

Osmaniye Milletvekili Suat Önal, yeni öğrenci yurdu açılması konusunda müjdeyi verirken, ilçelerimizdeki MYO’larındaki öğrencileri de göz önüne almasını öneriyoruz. Esenlikle….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar