23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.59
EURO34.828
ALTIN2418.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Öğrenci Servisleri…

Haftaya bugün okullar yeni eğitim ve öğretime açılacak, öğrenciler dersliklerindeki yerlerini alacaklar.

Okullara öğrenci taşıma görevini üstlenen “Servis araçları” ile ilgili bugüne kadar; taşıma ücretleri ve benzeri açıklama yetkililer tarafından kamuoyu ile paylaşılmış değil.

Okulların Müdürleri tarafından, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da gereken görüşmeler ve taşıma ücretleri belirlendi de öğrenci velilerinin mi haberi olmadı!?

Allah aşkına! Osmaniye’nin İl olduğunu neden unutuyorsunuz? Bu ildeki okullara öğrenci taşıyan servis araçlarının kilometre uzaklığına göre bir ücreti belirlenir ve bu ücret te kamuoyu ile paylaşılmaz mı?

Osmaniye’de kaç adet Öğrenci servis kooperatifi var ise eğer, onlarla oturup toplantı yaparak ücretleri belirleyen Kurumların bile kim olduğunu öğrenci velileri bilmiyor! Bırakın Öğrenci velileri gazeteciler bile bilemiyor.

Çocuklarını teslim ettikleri öğrenci servis şoförleri ile araçların durumları ve aldıkları taşıma ücretleri konusunda muhatapların kim olduğunu bilemiyoruz!

Öğrenci taşıyan araçların plakaları, ön ve arka camlarında bulunması gereken yazılar konularında özen gösterilip gösterilmediği olaylarına da dikkat çekmek istiyorum.

Osmaniye’deki öğrenci servisleri’ndeki eksik veya aksaklıklarla ilgili gördüklerim olaylarla ilgili hangi kurumu eleştireceğim konusunda bile bilgi edinemedim. Bu konuda doğal olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü hedef alarak tepkisel yazılarımı yazmak zorunda kalacağımı da belirtmek isterim.

Okulların açılmasına bir hafta  kaldı, okul servis ücretlerinin kilometreye göre belirlendiği rakamlar ile hangi servislerin taşıma konusunda yetkili olduğunu kamuoyuna açıklamak çok mu zor?

Öğrenci servislerinde “Servis abla” bulundurulması zorunlu mu değil mi? Bu konuda yetkililerden açıklama bekliyoruz! 

Her ay peşin olarak alınan ücretlerde; İlk yarı tatilindeki “15 günlük sürede” yine bir aylık ücret alınmasındaki anlaşmada mantıklı bir açıklama istiyoruz. 

Geçtiğimiz yıla göre hesaplarsak; aylık 110 Tl aylık alınan servis ücretinde 15 günlük hizmet vermediği halde aynı ücreti alması ile; hizmet vermediği halde  55 Tl’yi hakkı ile alıp almadığını “Adaletli bir hak ediş olarak görebilir misiniz?”

Bir öğrencinin hizmet almadığı halde ilk yarı tatilinde de aynı ücretin alınması, yani 55 Tl’lik paranın yoksul bir ailenin bir aylık mutfak masrafı olarak düşünülmesini “Adalet ve insanların Kalkınması” adına yetkililerin bilgisine anımsatmak benim görevim olsa gerek diyerek bunları yazıyorum.

Yapılmayan iş, verilmeyen emek karşılığında kimseden “bedel” isteyebilir misiniz? Ama Osmaniye’deki öğrenci servisleri “15 günlük tatilde bile” tam ay olarak ücretlerini alırken, kimse bu olaya karşı çıkmıyor!

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, Trafik birimlerinin rutin çalışmalarını haberlerimizde veriyoruz. Okulların açık olduğu süre içerisinde, Trafik birimlerinin denetimleri neticesinde ceza alan Servis şoförlerinin sayıları ve cezaları da yer alıyor.

Yeni eğitim-öğretim döneminde geçen yıl gerektiğinden çok ceza alan servis şoförleri yine hizmet yapabilecek mi? Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar