28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Öğrenci Servisleri…

Her yıl olduğu gibi, bu yılda öğrenci servislerinin taşıma ücretlerinin nerede ve nasıl belirlendiği bilinmeden uygulamaya konuldu.

Öğrenci servislerinin taşıma ücretlerinin kim veya kimler tarafından belirlendiği ve kamuoyuna gerekli bilgi verilmeden uygulamaya konulması velilerin tepkilerine neden oluyor.

Başka illerde öğrenci servislerinin ücretleri belirlendikten sonra kilometreye göre ücretleri de kamuoyuna duyurulurken, Osmaniye’de nedense öğrenci servislerinin ücretlerini servis şoförlerinden öğreniyoruz.

Osmaniye’de öğrenci servis ücretleri kilometreye göre mi, yoksa farklı şekilde mi belirlenip belirlenmediği konusunda yine veliler bilgi sahibi edilmiyor.

Bazı öğrenci servislerini okul yöneticileri belirlerken, taşıma ücretleri konusunda da okul yönetimi ile servis şoförleri arasında farklı anlaşmaların olduğunu duymaktayız.

Okul yönetimi ile öğrenci servisleri arasındaki anlaşmalar, okula katkıda olması açısından değerlendirelim, ancak öğrenci taşıma ücretleri 90-100 ve 110 Tl olarak üç değişik ücretle uygulanıyor.

Bu farklı taşıma ücretleri eğer kilometreye göre ise  okul ile öğrencinin evi arasındaki uzaklık 500 metre ise ve bu öğrenciden de 100 Tl isteniyorsa, 90 Tl ücret kaç metre uzaklıktaki öğrenciden alındığını merak ediyoruz.

İlkokulların bazılarında sabah ve öğleden sonra eğitim ve öğretim verildiğinden, sabahçı öğrenciler saat:06.15’te evlerinden alınıyor ve 06.50’de derse giriyorlar.

Sabahçı İlkokul öğrencileri için erken saatte derslerin başlamış olması, uykulu halde çocukların psikolojilerini etkileyecektir.

Kış saatine geçilmeyeceğine göre, önümüzdeki günlerde yeni bir düzenleme yapılmadığı anda, çocuklar gün ışığı açısından daha karanlık bir saatte servislere binerek okullarına gelmek zorunda kalacaklardır.

Tek eğitim-öğretim veren okullarda öğrenciler saat:08.10’da derse girerken, çift eğitim-öğretim veren okullarda saat:06.50’de derse başlanması olayının düzenlenmesi yoluna gidilip gidilmeyeceği merak ediliyor.

Öğrenci servislerinin sabahın erken saatlerinde öğrencileri okullarına yetiştirmek amacı ile hızlı seyrettikleri olaylarını da düşündüğümüzde, bu konuda da gerekli denetimlerin yapılmasının önemini anımsatmak istiyoruz.

Osmaniye’deki öğrenci servis ücretlerinin hangi kriterlere göre belirlendiği, servis hizmeti veren firmaların tamamında aynı ücret alınıp alınmadığı ve değişik rakamların öğrencilerden alınmasının kamuoyuna yetkililer tarafından açıklanmasını istiyoruz.

Osmaniye ili olarak okullarımızın eğitim ve öğretiminden, binaların sağlıklı ve kullanılabilir olmasından kuşkumuz yok. Ancak, Öğrenci Servisleri konusunda ve İlkokul öğrencilerinin çiftli eğitim-öğretim veren okullarda erken saatte derse girmeleri olayının gözden geçirilmesini bekliyoruz.

İlkokul sıralarında eğitim ve öğretimde psikolojik sorunlarla karşılaşan çocukların ileriki yıllarda önünün alınmasının zor olacağını düşündüğümüzde, gerekli önlemlerin alınması geleceğimizin teminatı çocuklarımız için önem taşımaktadır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar