26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.451
EURO34.7779
ALTIN2443.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ocak bitiyor

Yeni bir yılın ilk ayını da gerilerde bırakmak üzereyiz. 2015 yılının Ocak ayının bitmesine 10 gün kaldı. Yeni yıl gelmesi ile birlikte ilk ayının da bitmesi arasında günlerin nasıl geçtiğini anlayamaz hale gelindi.

Geçtiğimiz yıl bu günlerde Suriye’deki iç savaş konuşuluyordu. Son aylarda Suriye ile ilgili basında bile önemli haberler yeralmaz oldu. Şimdi Paris konuşuluyor.

Ne oldu, Suriye duruldu mu? Suriye’den kaçarak ülkemize sığınan insanlar bugün ülkemizde nasıl yaşıyorlar, rahatlar mı? Sadece Osmaniye’de 15 bin dolayında Suriyeli sığınmacı bulunduğunu biliyoruz. Bunların yaşantıları ise Çadırkentte kalanlarınki kontrol altında, ancak kentin çeşitli mahallelerinde yaşayanların yaşam koşullarını görmeyenler bilemiyor.

Geçtiğimiz günlerde birkaç Suriyeli sığınmacı ile konuşuyoruz. Türkiye’yi çok sevdiklerini söylüyorlar. Beşer Esat’tan nefret ettiklerini anlatıyorlar. Ülkelerine geri dönüp dönmeyeceklerini sorduğumda ise, asla dönmeyi düşünmediklerini söyleyenler var.

Bir Suriyeli ise “Ne mutlu Türküm diyene!” sloganı atarak, kendisini Türk vatandaşı olarak gördüğünü, bu ülkenin vatandaşı olmak için uğraş verdiğini söylüyor.

Osmaniye’de 15 bin dolayında Suriyeli sığınmacı arasında en az 10 bini burada kalıp yaşama taraftarı olduğunu söylesem yanılmış olmayacağımı düşünüyorum.

Osmaniye’nin geçtiğimiz yılki TÜİK verilerine göre nüfusu 500 bin kişiye yaklaşmıştı. Suriyeli sığınmacılarla birlikte 500 bin kişinin üzerinde insanın yaşadığı Osmaniye’nin Büyükşehir olması düşünülen iller arasında isminin geçtiğini öğrendik.

Osmaniye Büyükşehir olsa ne getirisi olacak? Kent merkezindeki trafik karmaşası düzelecek mi? Kiraların artması, ekonomik olarak işsizlik önlenmedikten sonra İl olsak ne olur, şehir olsak ne olur, Büyükşehir olsak ne olur?

Osmaniye milletvekilleri bu kentin sosyal ve ekonomik gelişimi için neler yapmaya çalışıyorlar? Akşamın saat: 19.00’unda kentte yaşam dururken, işyerleri birer birer kapanmaya başlarken, toplu taşıma araçları da bu saatlerden sonra hizmeti durdururken henüz il olmayı beceremeyen bir Osmaniye’nin Büyükşehir olması neleri değiştirecek.

Bulvarın yanı başına yeni Belediye hizmet binası yapıldı. Yayalar için ulaşımın sağlıklı olmasını sağlamak amacı ile henüz bir çalışma yapılmazken, Belediye binasının önündeki Bulvar üzerine karşılıklı olarak araçların parketmeleri sağlıksız trafik görüntüleri oluşturuyor.

Belediye Başkanı Kadir Kara burası için proje hazırlıkları olduğunu söylese de, projenin ne zaman tamamlanacağı, ne zaman uygulanacağı konusu henüz netlik kazanmış değil.

Yeni bir yılın ilk ayı da bitmek üzere, Osmaniye Belediyesi Kent Konseyi henüz oluşturulmadı. Kent Konseyi bulunmayan bir Osmaniye ilinde sorunlar birkaç yerel gazetede gündeme taşınırken, yöneticilerin de günü kurtarırcasına duyarsızcasına tavırları ile bu kentin geleceğinden endişe duyuyorum. Saygılarımla….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar