28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3461
EURO35.1203
ALTIN2311.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Normale dönebilmek

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından etkilenen illerimizde hayatın normale dönebilmesi için çalışmalar devam ederken, eksik ve aksaklıkların hala var olması tartışılıyor.

Deprem felaketinin üzerinden geçen bir aylık sürenin ardından, enkaz kaldırma çalışmaları ile birlikte hasar görev ev ve işyerlerinin yeniden tamiratı konusunda insanlarımız kaygı ve endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

Bu arada işyerleri veya evleri ağır hasar gören veya yıkılan vatandaşlar kiralık yer arayışlarında “fırsatçılar” ile mücadele veriyorlar.

Bu konuda Cumhuriyet Başsavcıları kiralarda fahiş fiyat isteyenlerle ilgili  soruşturma başlatmaları veya tutuklama kararı vermeleri depremzedelerin yüreklerini ısıtıyor.

Deprem sonrası hayatın normale dönebilme noktasında hasar gören binalarla ilgili Deprem sigortası bulunan yerlerle ilgili çalışmaların yavaş gittiği şikayetlerini alıyorum.

Binaları veya işyerleri hasar gören ve DASK ödemeleri bulunan vatandaşlar, hasar tespitlerini yetkililere bildirdikleri halde, görevlilerin henüz gelmedikleri ve ne zaman gelecekleri konusunda da bilgi sahibi olamadıkları yönünde şikayetler alıyorum.

İşyeri veya evlerinin bir an önce tamiratlarının yaptırılması için deprem sigortası ile ilgili çalışmaların ivedilikle başlatılmasını isteyen depremzedeler, bu konuda da beklentilerini dile getiriyorlar.

Yaşanan felaketin ardından hayatın normale dönebilmesi için öncelikle işyerlerinin bir an önce hizmete girmesi, çalışan insanların işlerine dönmeleri ile ekonomik çarkın dönebilmesi önem taşıyor.

Pazartesi günü depremden etkilenen bazı illerde okullar eğitim ve öğretime açılacak. Depremde hasar gören okullardaki öğrenciler başka okullara taşınacaklar.

Bu arada okul bahçelerindeki deprem çadırları da Pazar gününe kadar yerlerinden sökülmüş olacak. Okul bahçelerinden çökülen çadırların yeni yerlerine taşınma çalışmaları da yoğun şekilde devam ediyor.

Hayat normale dönecek, ama nasıl olacak ve normalleşmeye gidilirken eksik ve aksaklıklar ne kadar sürede giderilecek.

Bu arada siyasette de ısınmalar başladı. Seçim çalışmaları için siyasiler yollara düşecekler, öncelikle de deprem bölgelerini ziyaret edecekler.

Vatandaşların sorunları dinlenecek ve  sözler verilecek.  Bu arada rakip siyasiler birbirlerinin aleyhine konuşurken, vatandaşın yorumları ve değerlendirmeleri ise sandıktan çıkacak sonuçla belli olacak.

Birilerine söyledikleriniz sözler, sizin söylediğiniz gibi mi, yoksa onun anladığı gibi mi olur?

Bu konuda sözleri dinleyenlerin tavırları ile tercihlerinin sonuca yansıması ile ortaya çıktığında anlaşılır.

Önemli olan memleketin hali, vatandaşlar arasındaki dostlukların bozulmaması ve sağlıklı seçim sonuçları alınmasıdır.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar