26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5936
EURO35.0136
ALTIN2456.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Nihayet!..

Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı’nın yaklaşık dört yıldır yerinden sökülüp yenisinin asılmaması ile ilgili bir çok kez konuyu gündeme taşımıştım.


Kıbrıs Barış harekatının yıldönümünde yeni levhanın takılması yerinde bir hareket olacaktı. O tarihte yine gündeme taşımıştım, hatta geçtiğimiz günlerde bankamatiklerin bulunduğu alanın yanında ışıklı reklam tabelasının içerisine Şehit Albay Karaoğlanoğlu’nun fotoğrafını montajlayıp, adını da yazmıştım.


Haberimizde parkın levhasının nihayet takıldığını yazmıştım.


Belediye başkanı Kadir Kara ile bir görüşmemizde Karaoğlanoğlu Parkının levhasının yazılmakta olduğu ve en kısa sürede de yerine takılacağını söylemesinin ardından neredeyse 25 gün geçti.


Önceki gün akşam saatlerinde iki genç parkın bayrak yönündeki bir alanda kazı yapıyordu. Onlarla sohbet ettik, parkın levhasının direklerini diktiklerini söylediler. Levhanın dikilmek istenilen alanına baktım, ışıklı reklam tabelasının yanında Parkın levhası güdük kalacağa benziyordu.


Bu durumu da bir kenara bıraktık, levhayı aramaya başladım. Parkın içerisindeki Polis kulübesine dayanmış halde levhayı gördüğümde, diğer parklardaki levhanın aynı ölçülerinde bir levha olduğuna tanık oldum.


Dün sabah yeniden parka uğradığımda direkler dikilmişti, ancak Karaoğlanoğlu Parkının levhası Polis kulübesinin yanında da yoktu, direklere takılı da değildi.


Levhanın nereye götürüldüğünü bilemiyorum ama, dün öğleden sonra saat: 15.00 sularında yeniden gidip baktığımda levha yine direğe takılmamıştı.


Ne olursa olsun levhanın direklerini dikilmiş görmek, levhasının yazılmış olduğunu görmek te beni sevindirdi. Levha yazıldığına göre, bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa diğer gün direğe takılacak anlamını taşıyordu.


Yıllardan sonra, aylarca yaza yaza levhayı yazdırdık. Yıllardan sonra haftalarca diye diye levhayı diktirmeye çalışıyoruz.


Pazartesi günü akşam saatlerinde direkleri dikilen Şehit Albay Karaoğlanoğlu Parkının levhası Dün direğe takılmamıştı ama, bugün  sanırım takılır, yarın da görüntüsünü alıp haberini yaparız diye ümit ediyorum.


Geç oldu belki ama diyecekler, güç olmasın diyecekler. Geç olsun da güç olmasın diyecekler. Kim veya kimler ne derse desin, bizler Osmaniye’deki eksik ve aksaklıkları gündeme taşır, yetkililerden hizmetini bekleriz.


Kim veya kimler ne derse desin, art niyetli  değil, iyi niyetli olarak yazdıklarımızı sağduyulu insanlar bizi bilir ve anlarlar.


Kentimizdeki eksik ve aksaklıkları yazdığımızda yöneticilere muhalif olduğumuzu sananlar yanılgı içerisinde ve olaylara tek noktadan bakan kişiler olarak değerlendiririz.


Eksiklikleri anımsatmak ve düzelmesini istemek, yöneticileri uyarmak aslında onların daha az eleştiri almaları yönünde iyi niyetliliktir.


Eksiklikleri yazmayanlar asıl yöneticilere iyilik yerine kötülük edenlerdir. Bizim basındaki anlayışımız ve ilkelerimiz böyle. Kim neyi nasıl yorumlarsa yorumlasın, bu kentte yaşıyorsak, eksik ve aksaklıkları da yetkililere anımsatmak görevimizdir. Parkımızın levhası şimdiden hayırlı olsun. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar