24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5326
EURO34.909
ALTIN2428.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Nereden çıktı şimdi!?

   Bazı anlarda birileri ortaya çıkıp, birkaç söz eder; anında gündem değişiverir.

Gündemi vatandaşın değiştiğine pek rastlamayız, ama yöneticilerin sözleri anında gündeme bomba etkisi yapabilir!

Covid-19 salgınındaki ölüm ve vakaların sayısında ilk günlere dönüyoruz. Vakalar ve ölümler düşündürüyor, kaygılandırıyor insanları.

Biraz sabır, önlem, kurallara uyma gibi eylemleri umursamayanların toplumsal tehlikeye davetiye çıkardıklarına tanık oluyoruz.

Ne olur, biraz sabır, sağlık kurallarını uygulama ve hayatı önemsemek çok mu zor!?

İnsanları bilgilendirmediğiniz, öğretileri eksik verdiğiniz zaman; bir de insanların kafalarını karıştırıp, ayrıştırdığınız zaman söz dinletmek zor olur!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sözleri bir anda eğitimciler arasında tepki gördü! Veliler de bu tepkiye destek vermeye başladı!

Bakan Selçuk’un “Öğretmen maaşlarının yük olduğu” yönündeki sözleri, ne amaçla veya nasıl söylenirse söylensin, etik olmasa gerek!

Bakan Selçuk’un sözlerini açtığımızda; atanamayan Öğretmenler, “yük olacakları” için atanmıyor anlamına gelir!

Hz. Ali’nin; “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum!” sözüne baktığımızda, öğretmenliğin kutsal olduğunu anlamaktayız.

Bizim bakan ise, “yük” olmaktan sözediyor! Ama öte yandan özel okulların açılması kolaylaştırıldığı gibi, KVD indirimleri yapılmaya başlandı.

Özel okulların eğitim ve öğretimindeki KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi. Bu anlayış, özel okulları özendirmek anlamına gelebilir!

Özel okulların KDV’sinde indirim yapılırken, Otomobil ÖTV’sinde yüzde 23’lere varan zam getirildi.

“Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” sözü böylesi olaylar için söylenmiş olsa gerek”

Şimdi birileri çıkıp, iktidarı eleştirdiğimi söyleyerek farklı tepkiler gösterecektir. Yaşanan olayları anlatıyor, gerçekleri dile getirmeye çalışıyorum, tepkilere hazır olmasam yazılarımı bırakırım!

Meslek hayatım boyunca bir çok Hükümet Başkan ve Bakanlıkları döneminde yaşadım. Halk için sağlıklı olanlara sevindim, olumsuzlukları ise eleştirdim.

Mevcut Hükümetin başındakiler, kendi dönemlerini överken, gerçekleri saptırarak halka anlatmaya çalıştı. Başkalarını karalayarak koltukta kalmanın uğraşını verenler, halkın gözlerini bir şekilde bulandırıyorlar gibi geldi bana!

Hükümetin başındakiler, halkın tüketim ürünlerine zam yapacakları zaman gece yarılarını seçtiler. Vatandaş sabah uyandığında ZAM haberini öğrendi.

“Bir gece ansızın gelebiliriz!” diyenler doğru söylemiş. Otomobiller için yapılan ÖTV zammı da gece yarısı zamları arasında yerini aldı.

Nereden çıktı şimdi bu; “Öğretmen maaşları yük oluyor!” sözleri!?

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar