28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3245
EURO35.1139
ALTIN2302.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ne yapmalıyız!?

Ne yapmalıyız derken, neleri yapmamamız gerektiğini de aynı anda düşünmek zorundayız.

Önce insan olarak, insanlık erdeminin gerektirdiği şekilde hareket ederek yaşantımıza yön vermeliyiz. Sonrasında ise yaptığımız veya üstlendiğimiz görevlerdeki hizmetlerde sağlıklı çalışarak, doğru ve iyiden yana uğraş vermeliyiz.

Yaşanan her olumsuz olay karşısında birileri çıkar ve tepkilerini değişik sözlerle dile getirir. Eleştiri yapılması doğruyu ve gerçeğin ortaya çıkmasını sağlar. 

Özellikle ülkemizde siyasetle uğraşanların iki dudağının arasından çıkan sözcükler halkımızı rahatsız etmeye başlar oldu. Siyasilerin bu tavırdaki sözlerine özen göstermesinin gerektiği önemsenmelidir.

Millet olarak acı günlerimizde birlik olmaya önem veririz. Halkın birlikteliklerinden farklı yöntemlerle kendilerine pay çıkarmanın yanlış olabileceği düşünülmelidir.

Neler yapmamız gerektiğini vurgularken, benim sözlerim olarak değil kendi görüş ve düşüncelerinizi de ortaya koymalısınız.

Televizyon kanallarında izlediğiniz haberleri iyi okuyarak anlamaya çalışmalısınız. Hangi kanal olursa olsun, izlediğiniz haber bülteni sizlerin kafalarında bir takım çağrışımlar mutlaka yapacaktır.

Suriye’de şehit verdiğimiz askerlerimiz için üzülüyoruz, Mehmetçiğimizin burnunun bile kanamasını istemiyoruz, beklentimiz bu yönde.

Amerika ile Rusya’nın Ortadoğu ülkelerinde oyunları içerisindeki sahneye bizlerin sürülmesi olayını ülkemizi yönetenlerin iyi okumasını anımsatırken, halkımızın da yöneticilerin yaptıkları veya yapacakları hatalar karşısında uyarılarını yapmasının gerekli olduğunu belirtmek istiyorum.

Kızılay’ın son günlerdeki karıştığı olumsuz olaylar karşısında çıkan haberler ile “para trafiği” halkımızın midesini bulandırmaya başladı.

Elazığ ile Malatya bölgelerindeki meydana gelen deprem sonrası yaşanan üzücü olaylarla birlikte, bu bölgenin “Afet bölgesi” olarak ilan edilmesi olayına karşı çıkan siyasi anlayışın tavrını iyi okumak gerekiyor.

Van’daki Çığ faciasının ardından yaşanan üzücü olaylardan, bundan sonrası için “neler yapabiliriz!?” diye değişik çözüm veya önlem önerilerinin tartışılıp tartışılmadığı önem taşıyor.

İstanbul’daki uçak kazası olayı ile ilgili yine bir takım tartışmalar ve olayın oluş biçimi tartışma konusu haline geldi.

Deprem uzmanları İstanbul’da deprem beklentisinden sözediyorlar. Bu arada Ege bölgesinde son günlerde depremler yaşanıyor.

İktidar partisi bu olumsuz olaylara karşı halkı birlikteliğe çağırırken, muhalefet partilerine karşı eleştirel sözlerinden de geri kalmıyor! TBMM’ne sunulan bazı önergeler ise çoğunluğun oyları ile RED ediliyor.

“Ben yaparım, ben yaptım oldu, isteseniz de istemesiniz de yaparız!” gibi sözler kullanmak iktidardaki yöneticilere yakışmaz!

Bu vatan topraklarında yaşayan insanları, tek yürek yapabilmenin yolu; tepkileri dinlemek, kendin gibi düşünmeyenlerin de önerilerine değer vermekle olur. Gerisi ise, kendinden başkalarının görüşlerini benimsemeyenleri ilgilendiriyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar