29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ne güzel gün…

Yeni yılın ilk ayı, Ocak’ta yağmurlu ve soğuk günler yaşadık. Osmaniye’de Ocak ayı içerisindeki soğuk, yağmur ve don olayı sık rastlanmayan hava koşulları arasında yeraldı.

Yeni yılın ilk ayını gerilerde bırakıp Şubat’a girdiğimizde hava koşulları düzelmeye başladı. Dünkü havaya baktığımızda bahardan bir gün yaşanıyordu.

Yağmurlu ve soğuk günlerin geride kaldığını, havanın ısınmaya başladığının yorumunu yapan vatandaşlar bugün ve yarınki hava koşullarını düşünmeye başlamıştı.

Bugün Cumartesi, yarın ise Pazar. Hafta sonunu piknikte geçirmek isteyenlerin çoğunluğunun tercihi Zorkun yaylası ile yayla yolu üzerindeki kar üzerinde mangal yapıp, çocukları ile kartopu oynamaktı.

Bugün araçları olan insanlar, gençler de motosikletleri ile Zorkun yaylasına doğru gidebildikleri yere kadar gidip orada bir yerde konaklayıp piknik yapacaklardır. Bu yıl henüz yayla yolu üzerindeki karlı ortama gidip görmek kısmet olmadı. Geçtiğimiz yıl bir kez gitmiştim. Çiftmazı mesire alınandan başlamak üzere Zorkun yaylasının çarşı içerisine kadar yol boyu insanları gördüm. Zorkun’a girişe birkaç kilometre kala ise yolun sağı-solu parkeden otomobillerle tıkanmıştı. Yaşlısı, genci, çocuğu herkes kartopu oynuyor, çam kokulu yayla havasını ve kar sevincini yaşıyordu.

Bugün ve yarın da yine aynı görüntülerin yaşanacağını düşünüyorum. İnsanlar gün hafta içi çalışmalarının yorgunluğunu hafta sonunda piknik yaparak atabiliyorlarsa, yeni haftaya zinde ve stressiz girmelerini sağlamış olurlar.

Bugün ve yarın yayla yolu üzerinde piknik yapacak olan vatandaşlarımı her zaman olduğu gibi yine çevre temizliği açısından uyarmak istiyorum. Piknik alanlarımızı temiz bulmak istiyorsanız, önce siz kalkarken temiz bırakmalısınız. Yaktığınız ateşi söndürmeyi, atıklarınızı toplayıp bir poşete koyarak uygun yere bırakmayı aklınızdan çıkarmamalısınız. Araçta giderken sigaranızı söndürmeden dışarı atmamalısınız.

Gençlerimizin motosikletleriyle yayla yolundan aşırı hızla gitmeleri, ellerindeki şişeleri taşlara atmak suretiyle kırmalarını da doğru bulmuyorum. Yere attığınız şişenin kırıklarının bir arkadaşınızın motosikletinin veya bir başka aracın lastiğine zarar verebileceğini aklınıza getirmelisiniz.

Aşırı hızla gitmenin her türlü araçlar için kazalara da davetiye çıkardığını unutmamak gerekiyor. Zorkun yayla yoluna her sürücü kolay çıkamaz. Kaygan zemin, virajların durumunu da unutmamak gerekiyor.

Bir hafta sonu dinlenmeye, eğlenmeye ve yorgunluk atmaya gideceğiniz çam kokulu ormanlıkları göremeden, veya geri dönüşte sevdiklerinizi göremeden bu dünyadan gitmek te var, sakat kalmakta var.

Tüm koşulları aklımızdan çıkarmadan, hız kontrollerine ve yol seyrine özen gösterilmesini herkesin geleceği açısından önemsemesini istiyorum.  Çünkü her insanın yaşadığı kente ve ülkesine mutlaka çeşitli katkıları vardır.

Bu nedenle yaşanması gereken yerde, erken giden insanlar sevdiklerinin de üzülmelerini getirdiği gibi, vereceği katkıların da eksilmesine neden olabilir. İyi hafta sonları, iyi piknikler ve sağlıklı yaşam dileklerimle, saygılar…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar