29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Namlunun yönü…

Silahı doğrulturken dikkat etmezseniz eğer, yılana ateş ederken eşinizi vurup, ölümüne sebep olabilirsiniz.

Son günlerdeki yaşanan olumsuz olaylarla ilgili haberleri okuyorsanız eğer, insanların aklını gerektiği gibi kullanmadığından veya başkalarının yönlendirmeleri ile hareket etmelerinden kaynaklandığını anlayabilmek olasıdır.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde çiftlikte yaşayan Suriye uyruklu 28 yaşındaki Ali El.A., gördüğü yılanı öldürmek üzere tüfeğini alıp ateş etti. Yılanı vuramayan Ali El A., 2 çocuk annesi ve 6,5 aylık hamile eşi Zeyneb El A.’yı  sırtından vurarak ölümüne neden oldu. 

Namlunun yönünü doğrulttuğu ve ateş ettiği yeri iyi göremeyenler, neticede kendileri ve çevresini de üzebilecek  olumsuz olaylar yaşanmasına neden olabiliyorlar.

AKP iktidarı yaklaşık 18 yıldır ülke yönetimini elinde bulunduruyor.

Yerel yönetimlerin de çoğunluğunu 31 mart seçimlerine kadar AKP’li Belediye Başkanları yönetiyordu. Başarıyı kutlamak, başarısızlığı da eleştirmek vatandaşın ve demokrat düşünen her insanın hakkıdır.

Yıllardır iktidar özlemi ile yanıp tutuşan Muhalefet partilerinden CHP, 31 mart yerel seçimlerinde önemli Belediye Başkanlıklarını kazandığında, “zafer sarhoşu olunmaması” Kılıçdaroğlu tarafından birkaç kez yeni seçilen Başkanlara anımsatıldı.

Yani AKP’li Başkanlarının yaptıkları gibi; “Adam kayırma, ihale, işe yerleştirme…”gibi olumsuzluklar üzerine açık bir konuşmasını anımsıyorum Kılıçdaroğlu’nun.

Yıllardır AKP’li Belediye başkanlarının yönetimlerinden şikayetçi olan halkımız, bu kez diğer siyasi parti adaylarını tercih etmişse, sizlerin de onlar gibi veya benzeri uygulamalar yaptığınızda, ne farkınızın olacağını anlatabilir misiniz halkımıza!?

İktidar partisi AKP, 18 yıla yakındır ekonomik anlamda vatandaşlar üzerinde sağlıklı ve mutlu yaşamı söz vermesine rağmen yerine getiremez durumdayken, her şeyi güllük gülistanlık göstermeye çalışan Bakanlar ve özellikle de ‘damat’, konuşmaları ile çelişkiler dikkatlerden kaçmaz oldu!

Tarım ve Orman Bakanı’nın bir kentimizdeki konuşmalarını dinliyoruz, “teknoloji” üzerine konuşan bir Tarım ve Orman Bakanını gözlerimin önüne getiriyor.

Kurban Bayramı yaklaşırken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, “Genç çiftçi projesi” kapsamında  üreticilere dağıttığı koyunların bir süre sonra hastalanıp öldüğü, ölümlerin ‘veba’dan kaynaklandığı öne sürüldü.

Bir süre önce İspanya’dan alınan 2 bin 939 besilik canlı hayvanın, sahte belge ile yurda getirildiği haberini öğrenmiştik.

Anadolu topraklarında yetişen keçi ve koyunlar ile büyükbaş hayvanlarımızın çoğalması, beslenmesi için desteklemeyi “güdük” yapan iktidar, yabancı ülkelerden ithal edilen hayvanlarla ülkemizde kurban kesilmelerini sağlayacak bir uygulamayı hayata geçirmeye çalışıyor!

TV haberleriyle izleyen vatandaşa “mavi boncuk dağıtmak” ülkeyi yönetmek anlamına gelmiyor! Ülkemizde konuk ettiğimiz Suriyeli’ler Ziraat bankaları önünde bu günlerde ne parası alabilme kuyruğuna giriyor!?

Önce ‘Can’ sonra ‘Canan’ diye düşünmeyen iktidarın başındakiler, nerelere ne gibi mesajlar vermeye çalışıyorlar!?

Görevinde başarılı olmayan kim olursa olsun  değiştirebiliyorsan, halkın suskunluğunun arkasından neler gelebileceğini algılayabiliyorsan, işte o zaman gerçekten halkın mutluluğu için yönetimin başına gelmiş olduğun anlaşılır. 
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar