04 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Nakit para sıkıntısı

Parası olmayanlar, bulabilmenin peşine düşerek çalışıp elde etmeye çalışırken, parası olanların ise ATM’lerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle elde edememiş olması insanlarda stres oluşturuyor.

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası PTT ve Banka şubeleri ile ATM’leri hasar gördü. Belli sürenin ardından en azından vatandaşın para sorunlarını gidermek amacı ile ATM’lerin bazıları hizmet vermeye başladı.

Aradan geçen 6 aylık süre içerisinde deprem bölgelerindeki banka ve PTT ATM’lerinin hala sıkıntılı olması depremzede vatandaşlarda Ağustos sıcağında stres oluşturuyor.

Depremin yaşandığı bölgelerdeki illerde bir aydan bu yana hava sıcaklığı 40 derecenin üzerinde gerçekleşiyor.

Bu derece sıcak havalarda kronik rahatsızlığı olanlar, 50 yaş üstü insanların açık ve güneşli havada dışarıya çıkmaması uzmanlar tarafından öneriliyor.

Deprem sonrası kamu bankaları vatandaşların Kredi kart borçlarını ertelemişti. Ağustos ayına kadar ertelenen borçların taksitlerinin ödeme süresi başladı.

Başladı ama bankaların ATM’lerinin hizmet noktasındaki aksaklıkları, 40 derecenin üzerindeki vatandaşları kuyruklarda beklettiği yetmediği gibi, değişik yerlerdeki ATM’lerin yollarını tutturuyor.

İktidar deprem bölgesindeki sorunları biber birer çözümlediklerini söylese de, bankaların ATM’lerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle vatandaşın nasıl strese girip, rahatsız olabileceğini de düşünebiliyor mu?

ATM’lerden nakit para çekmek isteyen veya maaşlarını almak isteyen vatandaşların yaşadıklarını sıkıntılara, dün saatlerce tanık oldum.

PTT binasının yanındaki ATM’lerin bazıları hizmet vermezken, hizmet verenlerin de para vermediği olayları yaşanıyordu.

Gelelim kamu veya özel bankaların ATM’lerine. Bazı bankaların ATM’leri arızalı, çalışmıyor. Çalışan ATM’lerden ise para yatırabiliyorsunuz, ama para çekmeye gelince, 100 Tl bile çekemiyorsunuz.

Vatandaşın bu şikayet ve tepkileri dinledikten sonra, Osmaniye Valilik binası yakınlarındaki  Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Banka Şubelerinin önündeki ve bağımsız ATM’leri kontrol ederek vatandaşlarla birlikte oldum.

Banka ismi vermek istemem ama, kamu bankasının çalışan ATM’sinden istenilen 100 Tl. (Yüz TL) paranın bile olmadığına tanıklık ettim.

Aynı şekilde kent merkezindeki, Karaoğlanoğlu Parkı yanındaki bankaların ATM’lerinde de sıkıntıların yaşandığına tanık oluyorum.

Vatandaş bankadaki parasını ATM’lerden çekemiyor, hal böyle olunca da borcunu ödeyemiyor!

Bankalar belli noktalara konuşlandırdıkları ATM’leri sürekli kontrol etmeli, makinada para miktarını öğrenmeli, sorunları varsa gidermelidir.

Bir gün sonra alınıp, başka bir yere aktarılması gereken paradan dolayı gecikme faizi yaşanması ile birlikte, bankanın hesabında çalıştırılan vatandaşın parasının hesabı, ilgili kurumlar tarafından sorgulanmalıdır!

Anlattığım olayla ilgili  olarak; yetkililerin kentteki PTT ve Bankaların ATM’lerini yerinde görüp hizmet kalitesini değerlendirmelerini ve gereken uyarıların yapılmasını istiyorum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar